The Simpsons reddet: Klar til to sæsoner mere

Homer Simpson behøver ikke at lede efter nyt arbejde lige med det samme.
Fox er nemlig blevet enige med skuespillerne om en lønnedgang, der sikrer kultseriens eksistens i yderligere to sæsoner. Der er endnu ikke blevet offentliggjort nogle tal fra aftalen, men så sent som i sidste uge krævede Fox at skuespillerne skulle gå intet mindre end 45 procent ned i løn.
Harry Shearer, manden bag blandt andre Mr. Burns, Ned Flanders og Waylon Smithers, var dog klar på at acceptere en lønnedgang på intet mindre end 70 procent. Det rapporterer E! Online. Betingelsen skulle være at skuespillerne til gengæld fik del i de millioner af dollars som serien tjener i form af blandt andet tv rettigheder og merchandise.
– Fox sagde at der under ingen omstændigheder kunne blive tale om at vi skuespillere skulle have del i seriens succes, udtaler han.
– Efter at have været en del af The Simpsons’ rollebesætning gennem 23 år, synes jeg at det er rimeligt at sige at vi har gjort det meget godt, og der er ingen der bør have ondt af os. Men når du ser på hvor meget glæde serien har skabt hos folk gennem årenes løb, og hvor mange milliarder News Corp (firmaet bag Fox, red.) har tjent – og kommer til at tjene – har jeg svært ved at tro på at det her er Fox’ sidste ord i sagen, siger Shearer.
Siden den seneste lønforhøjelse i 2008 har han og hans kollegaer Dan Castellaneta, Hank Azaria, Julie Kavner, Yeardley Smith og Nancy Cartwright, tjent mere end 2,2 millioner kroner hver per afsnit.
Seriens producere har allerede accepteret at gå ned i løn, men de havde i forvejen kontrakter der sikrer dem en del af indtægterne. En aftale som Shearer og hans kollegaer altså også gerne vil have.