The Simpsons runder episode nummer 500

I 1989 hed den danske statsminister Poul Schlüter, Berlinmuren faldt og i tv var Cosby & Co. den dominerende tvserie. Men også en ny og endda tegnet tvserie gjorde sit indtog på det amerikanske tv-netværk Fox.
De kaldte den The Simpsons.
Siden da er Schlüter afsat, Muren en del af historien om Den Kolde Krig og Cosby forlængst gået på pension.
Men The Simpsons, de er her endnu.
Og på søndag runder Matt Groenings kultserie om Maggie, Lisa, Bart, Marge og Homer så et skarpt hjørne, når Fox viser afsnit nummer 500. Siden starten i 1989 har familien Simpsons taget os med verden rundt, hvor alt fra præsidenter over rockstjerner og skuespillere har gjort alt hvad de kunne, for at få lov at få en gæsterolle i den populære tvserie.
Blandt de mest markante navne, der har været på gæstelisten, kan nævnes Tony Blair, The Beatles, Michael Jackson, Ronaldo, Buzz Aldrin, Johnny Cash – og stort set alle Hollywood-skuespillere med bare lidt respekt for sig selv.
I søndagens afsnit nummer 500 er gæstestjernen Wikileaks-grundlæggeren Julian Assange. Efter i 500 afsnit at have skabt kaos og uorden i Springfield forlader The Simpsons mere eller mindre frivilligt byen for lige at være under radaren i en periode. Her støder de på Julian Assange, der sjovt nok også gør meget lidt for at gøre opmærksom på sig selv.
Da Marge og Homer senere forsøger at vende tilbage til Springfield, giver deres ‘venner’ dem en alt andet end venlig velkomst, skriver The Hollywood Reporter.
Fejrer med verdensrekord
For at fejre episode nummer 500 inviterede Fox fornylig 100 af seriens mest hardcore fans til et udfordrende event, hvor de skulle se alle 500 afsnit i en køre. Den der holdt længst ud, vandt 10.500 dollars.
Og der endte faktisk med at blive hele to vindere. Både Jeremiah Franco og Carin Shreve holdt nemlig ud i ikke mindre end 86 timer og 37 minutter – eller lidt mere end tre og en halv dag – og slog dermed den gamle verdensrekord, hvorfor de to nu optages i Guinness’ Rekordbog.