Ti ting du ikke vidste om Arrested Development

I går kom det frem, at ikke nok med at vi får den længe ventede Arrested Development film, så får vi også en helt ny sæson med den forkvaklede Bluth familie.
I den anledning får du her ti ting, du garanteret ikke vidste om kultserien Arrested Development:
1: manuskriptet til pilotafsnittet blev i sin tid sendt ud til samtlige skuespillere sammen med et lille brev, hvori der stod, at der ikke ville blive produceret nogen fancy-smart trailer for serien – og at alle former for diva-opførsel overhovedet ikke ville blive tolereret!
2: David Cross måtte i den grad kæmpe for overskægget til sin karakter, Tobias Fünke, fordi Gail Berman, en af topcheferne hos Fox, havde en stående regel for mænd i komedieserier, der hed: ingen hatte, ingen overskæg og ingen alt for store t-shirts.
3: Det var oprindeligt ikke planen, at hverken David Cross’ eller Jeffrey Tambors karakterer (henholdsvis Tobias Fünke og George Bluth Sr.) skulle have været faste karakterer i Arrested Development. Det var kun fordi de to skuespillere gjorde det så fremragende i de første scene-tests, at manuskripterne blev ændret og karaktererne blev fast inventar.

4: Karakteren Oscar Bluth (George Bluth Sr.’s identiske tvillingebror) kom til verden ved en tilfældighed, fordi Jeffrey Tambor en dag kom ind i forfatternes kontor iført en paryk. Næste dag var Oscar Bluth en del af Arrested Development.
5: Ifølge Will Arnett var den klart sjoveste skuespiller på serien Tony Hale (Buster Bluth), der i særklasse var den, der kunne få alle de andre til at bryde sammen af grin under optagelserne.
6: Alia Shawkat (Mae Fünke) delte sit første tv-kys med Michael Cera (George-Michael Bluth). ‘En oplevelse, der ændrede mig for livet’, fortalte hun med et grin til The New Yorker Festival i søndags.
7: Arrested Development blev rent faktisk pillet af programplanen meget tidligt i forløbet, før man fandt ud af, at rekordmange amerikanere optog programmet og først så det senere, hvilket ifølge Jason Bateman (Michael Bluth) gav rigtig god mening i forhold til seriens format og udtryk.
8: Bluth familien var oprindeligt tænkt som værende medlemmer af en slags religiøs sekt, men det blev ifølge seriens skaber Mitch Hurwitz senere ændret mere og mere i retning af, at de var jøder.
9: Samme Mitch Hurwitz var i begyndelsen modstander af at caste Jason Bateman til rollen som Michael Bluth, fordi Bateman allerede havde optrådt i en lang række komedieserie på tv. Efter et par auditions var Hurwitz dog alligevel overbevist om, at Bateman var den helt rette til rollen som det måske eneste bare marginalt fornuftige medlem af Bluth familien.
10: De falske teasere for det næste afsnit, der blev til den faste afslutning på alle episoder af Arrested Development, begyndte ifølge Mitch Hurwitz kun fordi, de ville gøre alt for at pilot-afsnittet skulle blive konverteret til en hel sæson. “Vi ville gøre alt for at skabe den der ‘du bliver simpelthen nødt til at se mere i næste uge-‘følelse hos publikum,” siger Mitch Hurwitz ifølge The New Yorker.
Kilde (c) The New Yorker