TV chef: Vi overvejer stadig en Star Wars serie

Rygterne har været der i flere år men den skulle altså være god nok: En Star Wars serie er under seriøs overvejelse hos en af de store amerikanske tvkanaler, ABC. Og der er måske lysere udsigter for sådan en serie end nogensinde før.
– Vi ville elske at lave noget sammen med Star Wars folkene hos Lucasfilm, men vi er endnu ikke sikre på hvad, siger Paul Lee, der er underholdningschef hos ABC.
For nylig købte Disney filmselskabet Lucasfilm, og dermed alle rettigheder til Star Wars universet af George Lucas. Disney ejer også tvkanalen ABC, og derfor virker det mere sandsynligt end nogensinde, at man kan blive enige om at lave en rigtig serie om Star Wars.
Nu kan ABC begynde at snakke med Lucasfilm og hvad det kan blive til, siger Paul Lee.
– Vi kigger på det der allerede foreligger om en serie, vi kigger på det hele og ser hvad der er rigtigt. Det har ikke været muligt at diskutere med Lucasfilm før forhandlingerne om opkøbet var lukket, men vi skal helt sikkert tale om det, siger Lee.
For flere år siden, før aftalen mellem Lucasfilm og Disney, overvejede Lucasfilm en Star Wars serie. Forfattere fra andre Sci-Fi serier som Battlestar Galactica blev hyret til at skrive manuskripter, så dem er der nu omkring 50 af. Der er bare aldrig kommet tv ud af dem, men det kommer der måske nu.
Angiveligt handler de manuskripter, der allerede er skrevet, om rivaliserende familier, der slås om magten i underverdenen på Star Wars planeten Coruscant. Der skulle også være tale om, at seriens hovedperson er en dusørjæger og det hele skulle foregå i tiden mellem de to filmtrilogier, der er lavet.
En af de ting, der kan spænde ben for serien er, at Disney allerede har planlagt en ny Star Wars film med premiere i 2015 og at der allerede er en animeret serie. Alle de ting skal placeres i forhold til hinanden inden man kan begynde på tvserien. Prisen er også en hindring, fordi det vil kræve store mængder af computereffekter at lave serien troværdigt og det har hidtil været for dyrt.