Westworld er slut: HBO lukker serien efter fire sæsoner

Det sidste afsnit i fjerde sæson af Westworld landede i august 2022 - og der kommer ikke flere, siger HBO, der nu har lukket serien.

Westworld er slut: HBO lukker serien efter fire sæsoner
Ed Harris som The Man in Black i Westworld (C) HBO

Det sidste afsnit i fjerde sæson af Westworld landede i august 2022 - og det bliver også hele seriens sidste afsnit, siger HBO, der nu har lukket serien.

Westworld var HBOs forsøg på at løfte arven efter Game of Thrones, men det blev aldrig rigtig virkelighed.

Selvom Westworld begyndte godt, blev de senere sæsoner mere forvirrende og repetitive end nyskabende og fængende. Og nu er Jonatah Nolan og Lisa Joys sci-fi epos altså lukket.

-I løbet af de sidste fire sæsoner har Lisa og Jonah taget seerne med på en tankevækkende odyssé og hævet barren for hvert skridt. Vi er dem enormt taknemmelige sammen med deres uhyre talentfulde cast, producere og besætning og alle vores partnere hos Kilter Films, Bad Robot og Warner Bros. Television. Det har været en spænding at være med på denne rejse, siger HBO efter aflysningen.

Westworlds publikum forsvandt i forvirringen

Westworlds første sæson begyndte stærkt med Anthony Hopkins og Ed Harris i bærende roller. Men de efterfølgende sæsoner havde svært ved at leve op til niveauet og til sidst forsvandt seerne også.

Westworld er bygget på en film af samme navn. Begge dele begynder i en futuristisk forlystelsespark, hvor rige besøgende kan spille et avanceret rollespil og fordybe sig i en fiktiv verden, beboet af livagtige og kunstigt intelligente robotter.

Men som serien skrider frem, bryder robotterne ud af parken og deres intelligens bliver sluppet fri i den virkelige verden, hvor de kræver de samme rettigheder som mennesker af kød og blod.

Det blev ret hurtigt for meget for seriens seere, der efter en forvirrende anden sæson, der introducerede samuraier og en jungle, måske lefterlod publikum med flere spørgsmål end svar. Og det blev ikke nemmere at følge med i hverken sæson tre eller fire.

Derfor kommer aflysningen af Westworld heller ikke som nogen stor overraskelse. Serien blev aldrig den store succes, som der var lagt op til. Heller ikke selvom serien var særdeles bekostelig. LA Film estimerer at alene tredje sæson kostede HBO 100 millioner dollars at producere.