Woody Allen laver sin første tv-serie

Online shopping-giganten Amazon er i fuld gang med at slå sit navn fast i tv-branchen med den helt store hammer. Først blev det til 2 Golden Globe priser til den nye komedieserie Transparent og nu er det lykkedes at overtale den legendariske filminstruktør Woody Allen til at lave sin første tv-serie online.
Dermed går Amazon i fodsporene på Netflix, der har haft held til at vinde priser for serier, der kun vises online. Amazon tilbyder originale tv-serier sammen med deres Amazon Prime abonnement, der kan fås i USA, England og Tyskland. Og det er også der Woody Allens serie kan ses i 2016.

Woody Allens første tv-serie

79-årige Woody Allen er hyper produktiv, og har sin alder til trods, skrevet, produceret og instrueret mindst én film om året i 30 år. Men selvom manuskripterne vælter ud af Allen, har han aldrig før lavet en tv-serie. Det kommer til at ske i 2016, hvis altså Manhattan-bagmanden får en god ide.
– Jeg ved ikke hvordan jeg har rodet mig ind i det her. Jeg har ingen ideer og jeg ved ikke hvor jeg skal begynde. Mit gæt er, at Roy Price (tv-chef hos Amazon) kommer til at fortryde det, siger Woody Allen om udsigten til at debutere som tv-skaber.

En komedie og masser af Woody Allen

Detaljerne om serien er i sagens natur få. Der er endnu ingen historie eller tilknyttede skuespillere, det er kun sikkert, at der er tale om en komedieserie med afsnit på en halv time. Og så har Amazon bestilt en hel sæson af serien fra start. Normalt laver Amazon et enkelt afsnit af en ny serie, og lader brugerne stemme på, om der skal laves en hel sæson inden de giver grønt lys.
Transparent er den mest succesfulde af Amazons tv-serier, der også omfatter Alpha House med John Goodman. Den nye Amazon-serie, Mozart in the Jungle, har også fået store roser og der kommer tre serier mere i år, blandt andet én fra den Oscarvindende instruktør Steven Soderbergh.