Yellowstone lukker: Skaberen fortæller om 'konflikten' med Kevin Costner

Yellowstone-skaber Taylor Sheridan åbner for en sjælden gangs skyld for posen om forholdet til Kevin Costner og afslutningen på western-serien, der lukker efter femte sæson - angiveligt på grund af en fejde mellem Sheridan og Costner.

Yellowstone lukker: Skaberen fortæller om 'konflikten' med Kevin Costner
Kevin Costner, Kelly Reilly (th.) og Wendy Moniz i Yellowstone Sæson 5 (C) Paramount

Yellowstone-skaber Taylor Sheridan åbner for en sjælden gangs skyld for posen og fortæller om forholdet til Kevin Costner og afslutningen på western-serien, der lukker før planlagt efter femte sæson - angiveligt på grund af en fejde mellem Sheridan og Costner.

I en lang artikel i The Hollywood Reporter fortæller Taylor Sheridan, der har skabt et helt western-univers med Yellowstone i midten, hvad der faktisk er sket bag kameraet, som fik Kevin Costner til at forlade serien.

Det hele begyndte med, at Kevin Costner gerne ville have mere fri fra Yellowstone for at instruere en film.

Min sidste samtale med Kevin handlede om, at han havde det her ønske-projekt han ville instruere. Han og tv-stationen skændtes om hvornår han kunne afslutte Yellowstone. Og jeg sagde, at vi naturligvis arbejde på en plan, der giver ham tid til det - hvilket vi også gjorde, siger Taylor Sheridan.

Filmen i midten af fadæsen hedder Horizon, og skulle være en stort anlagt western, i fire dele, som Costner er dybt inde i forberedelserne af. Og selvom om Sheridan er ked af, at det har skabt kurrer på tråden, roser han Costners skuespil og giver advokater skylden for problemerne.

Min opfattelse af Kevin som skuespiller er uforandret. Hans portræt af John Dutton er symbolsk og stærkt. Og jeg har aldrig haft et problem med Kevin, som han og jeg ikke kunne komme overens i telefonen. Men når advokaterne bliver involveret holder folk op med at tale med hinanden, og siger istedet usande ting om hinanden og forsøger at placere skylden afhængigt af hvordan pressen og fans reagerer. Han fik skylden for meget af det, og det ved jeg ikke om nogen fortjener. Hans film ser ud til at være særdelses vigtig for ham og han vil skifte fokus. Jeg håber godtnok det er det værd - og at den er god, forklarer Sheridan og fortsætter.
Jeg er skuffet. Det forkorter afslutningen på Duttons historie. Det ændrer ikke på den, men det forkorter fortællingen, siger Taylor Sheridan.

Taylor Sheridan skulle angiveligt have talt med Matthew McConaughey om at lave en Yellowstone-serie, med ham i hovedrollen. Sheridan har allerede spin-off serierne 1923 og 1883 i samme univers, som nu ser ud til at vokse endnu mere.

Vi har haft nogle snakke i løbet af årene og talt om forskellige ideer. Så så han (McConaughey) Yellowstone og kunne li' det. Han sagde, det der vil jeg også! Og så sagde jeg; det kan vi fikse, kammerat, fortæller Taylor Sheridan til The Hollywood Reporter.

Anden halvdel af Yellowstones femte sæson er lige på trapperne. Og det bliver altså - tilsyneladende - det sidste vi ser til Yellowstone og Kevin Costner i Sheridans moderne western-univers.