ABC lukker Matthew Perrys nye komedieserie

Den tidligere Friends-stjerne Matthew Perry fik kun en enkelt sæson som Mr. Sunshine – ABC har besluttet, at serien ikke skal vende tilbage efter sommerferien.

Der var store forventninger til Mr. Sunshine og Matthew Perry, da der i februar var premiere på komedieserien Mr. Sunshine, både fordi Perry skulle spille hovedrollen og fordi han selv havde været inde over produktionen. Det lugtede af succes – men den kom ikke rigtig.

Til trods for et fint cast med blandt andet Andrea Anders (Joey), James Lesure (Las Vegas), Allison Janney (The West Wing, American Beauty) og Jorge Garcia (Lost).

De sidste år har været lidt op ad bakke for Matthew Perry, som hele verden lærte at kende som Chandler Bing i super-serien Friends, der kørte i ti sæsoner fra 1994-2004.

Perry er dog ikke den eneste, der har haft svært ved at komme ud af Friends’ store succes. Siden serien blev lagt på hylden, har flere af de seks stjerner nemlig haft mere end almindeligt svært ved at få sat karrieren på skinner.

Kun Jennifer Aniston er lykkes helt med at tage springet væk fra serien og rollen som Rachel og helt ind som filmstjerne; Aniston har siden afslutningen på Friends haft en lang række hovedroller i store Hollywood-produktioner, primært romantiske komedier som Love Happens, The Break-up og He’s Just Not That Into You. Courteney Cox, der spillede Monica, har også fundet lykken med komedieserien Cougar Town, der allerede er fornyet for en tredje sæson.

Lisa Kudrow, der spillede Phoebe, har siden haft en række roller i forskellige serier og større og mindre filmproduktioner. Blandt andet har Kudrow gæstet Courteney Cox’s Cougar Town, ligesom hun spillede hovedrollen i den aparte sit-com Web Therapy, der fik to sæsoner.

Ingen af de tre mandlige Friends-stjerner har dog haft samme held; David Schwimmer (Ross) har, udover at have lagt stemme til de populære Madagascar-animationsfilm, primært lavet teater. Matt LeBlanc forsøgte sig umiddelbart efter Friends med spin-off serien Joey om hans karakter af samme navn. Serien blev dog lukket ned efter to sæsoner med marginal succes.

LeBlanc ser dog ud til at være i gang med et stærkt comeback; han har i denne sæson fået hovedrollen i den nye serie Episodes, der er kreeret af David Crane, der også var en af Friends. Episodes har fin succes og er blevet forlænget med en sæson, ligesom den allerede er blevet solgt til ikke mindre end 186 lande.

Mange troede, at Matthew Perry for alvor var tilbage på sporet, da han i 2006 fik hovedrollen i Aaron Sorkin (The West Wing) komedien Studio 60 on the Sunset Strip, men (også) den fik kun en enkelt sæson, før den blev skrottet af NBC.

Lidt af et deja vu for Matthew Perry, der oven i hatten tidligere på ugen måtte trække stikket for at tage i forebyggende behandling i forbindelse med de stofmisbrugsproblemer, der tidligere har tynget ham. En skidt uge.