The Shannara Chronichles: Lightudgaven af Game of Thrones

[rwp-reviewer-rating-stars id=”0″] The Shannara Chronicles
Sæson 1
Fantasygenren fik nyt liv da Game of Thrones debuterede i 2010 og med ét gjorde det mainstream og små-cool at se serier med drager og sort magi. Game of Thrones satte barren højt med usædvanlig høj production value, og måske derfor har det været småt med nye serier i samme genre. Det det vil den nye MTV og HBO-serie The Shannara Chronicles lave om på.
The Shannara Chronicles bygger på de tre bøger i serien The Sword of Shannara, der er skrevet af Terry Brooks, som fik sin inspiration fra JRR Tolkien. Bøgerne er omsat til tv af Afred Gough og Miles Millar, der lavede Superman-serien Smallville og den kortlivede genoplivning af Charlies Angels i 2011. Begge dele kan sagtens mærkes i serien, der tilmed er lavet af MTV.

Du har hørt historien før – eller sådan føles det i hvert fald

Flere tusinde år ude i fremtiden er vores verden nedbrudt og samfundet er delt op i The Four Lands, og de to primære racer; mennesker og elvere. I elverriget står det store træ Ellcrys og passer på o alle sammen. Ifølge de gamle sagn, skærmer træet verden fra mørkets dæmoner. Men træet er sygt. Hver gang det taber et blad, kan en dæmon slippe igennem forsvarsværkerne og hærge på jorden. Og snart falder alle bladene af træet.
Elverprinsessen Amberle burde ikke deltage i det barske forhindringsløb, hvor det bliver afgjort hvem af elverfolkets stærkeste krigere, der bliver træets vogtere. Det er noget for mænd. Men hun trodser de bebrejdende blikke, og deltager alligevel. Med lidt held og snilde slipper hun igennem udvælgelsen som den sidste – og kan indtage den ærefulde garde, der vogter træet Ellcrys. Naturligvis ender prinsessen også med at blive udvalgt til at tage på den farefulde mission, der kan redde træet, og sørge for, at dæmonerne aldrig får fodfæste på jorden. Det kan en ung, flot fyr med et uforløst potentiale, og en kvindelig tyv, med et hjerte af guld, ganske sikkert hjælpe hende med.

The Shannara Chronicles er Game of Thrones light

På rollelisten kender du formentlig kun John Rhys-Davies, der for længe siden spillede med i et par Indiana Jones film og Ringenes Herre-filmene som dværgen Gimli. Resten består af nye friske ansigter, og de mangler en del tyngde.
Der er for eksempel lidt for meget pretty-girl over de to kvindelige hovedroller i Poppy Drayton og Ivana Baquero, der virker som om de mest er udvalgt, fordi deres look matcher musikvideo-kanalens målgruppe godt.
Austin Butler, der fik sin start i Hannah Montana og en håndfuld afsnit af serien Arrow, har heller ikke meget at skyde med i en præstation på det jævne i Trollen som Wil, der måske kan noget med magi. Han har mistet sin mor og hans far var en stor mand, men det fylder ikke rigtig noget i øjnene på Wil.
De tre hovedpersoner får heller ikke meget at arbejde med, i et landskab, der, på trods af at skulle være mange tusinde år efter vores tid, stadig flyder med rustne folkevognsrugbrød, og som på den måde har svært ved at få sit eget look og blive en troværdig kulisse.

Teenagesoap med sværd, magi og kærestesorger

Mest af alt smager The Shannara Chronicles af en teenage-soap, pakket ind i sværdkampe, magi, og jalousi over hvem der har kysset med hvem. Det kunne lige så godt foregå på et amerikansk college.
The Shannara Chronicles er ikke dårligt lavet, der er blandt andet masser af smukke landskaber. Vi ser dem bare meget på afstand, som malerier man ikke kan gå ind i. Det bliver aldrig en vedkommende og troværdig, mystisk verden.
The Shannara Chronicles er ikke kedelig, men der er meget snak i de første afsnit, mens det man egentlig venter på, er et eventyr. Og samtalerne føles meget som fyld. Det betyder, at man ikke bliver suget med i et eventyr og at hovedpersonerne faktisk når at blive en anelse platte inden vi for alvor kommer i gang.
The Shannara Chronicles er ikke nyskabende. Og det skal man da heller ikke nødvendigvis være. Men det føles hele vejen rundt som noget vi har set før. Og set bedre andre steder.
Måske får prinsesse Amberle reddet det magiske træ, med hjælp fra Wil og Eretria, måske gør hun ikke. Men efter de tre første afsnit virker det faktisk ikke engang som om, det er noget The Shannara Chronicles er ret interesseret i at finde ud af…
Du kan se The Shannara Chronicles  på HBO Nordic.