Det siger anmelderne om Ringenes Herre-serien The Rings of Power: Fra forrygende flot til regulær skandale

Har det været ventetiden og pengene værd for Amazon at sætte alt ind på en serie i JRR Tolkiens magiske univers? Det er der delte meninger om blandt de anmeldere, der allerede har set et par afsnit af The Rings of Power

Det siger anmelderne om Ringenes Herre-serien The Rings of Power: Fra forrygende flot til regulær skandale
(c)Amazon Studios - The Rings of Power


Tiden er endelig kommet. De første mange hundrede millioner er brugt. Nu er The Lord of The Rings serien The Rings of Power endelig på vej ud til alverdens skærme, via Amazons Prime Video-tjeneste.

Det sker i skarp konkurrence med HBOs Game of Thrones-prequel, der også netop har fået premiere, og som satte nye rekorder for et premierepublikum på HBO.

Men har det været ventetiden og pengene værd for Amazon at sætte alt ind på en serie i JRR Tolkiens magiske univers? Det er der delte meninger om blandt de anmeldere, der allerede har set et par afsnit af The Rings of Power:

Alt du skal vide om LOTR serien The Rings of Power
Amazon vil efter sigende bruge over 1 mia dollar på Lord of the Rings-serien The Rings of Power, der får premiere den 2. September 2022 på Prime Video.

(Her er ingen spoilers!)

Man kan godt se hvor alle pengene er brugt

Det amerikanske underholdningsmedie Variety mener tydeligt man kan se, hvor de mange hundrede millioner kroner er brugt.

Det skal lige synke ind, at Amazon har brugt op mod 1 milliard dollars på The Rings of Power, men man kan på skærmen hvor pengene er brugt. Det er svært at pege på andre serier, ud over Game of Thrones, der leverer så stort og episk et univers. The Rings of Power føles ikke lille eller underdanig i forhold til Peter Jacksons film. Men den lider en anelse af, at alt tilsyneladende skal forklares i begyndelsen, skriver Variety.

The New York Times stemmer i, at The Rings of Power formår at holde trit med filmenes storslåede visuelle format.

The Rings of Power-serien genopfinder ikke ringen, men fylder ud med små nuanceringer, og rammer med det samme den samme visuelle magi fra filmene. Og vigtigere endnu; serien formår til af og til at skabe sine egne eventyrlige og magiske fortællinger, skriver James Poniewozik, i The New York Times.

Ikke alle anmeldere falder på halen over The Rings of Power

Der er ikke enighed over hele linjen om hvorvidt The Rings of Power åbner med lovende takter. Amerikanske Entertainment Weekly kalder faktisk seriens begyndelse for katastrofal.

Amazons Lord of the Rings-prequen er faktisk en katastrofe. Der er måder at lave en prequel på, men The Rings of Power kikser dem alle sammen. Serien tager seks eller syv ting, alle kan huske fra filmene, tilfører en stor vandtank, piller alt det sjove ud af figurerne, lover mysterier, der ikke er mysterier og sender den bedste karakter på en ligegyldig omvej. Serien er en særlig skandale i form af uudnyttet potentiale, der ofrer alle de muligheder et mageløst univers giver i en desperat blockbuster-jagt, skriver Darren Franich for Entertainment Weekly.

Anmelderne er generelt imponerede over The Rings of Powers visuelle formåen og den storslåede fortælling og univers, der bliver lagt op til, i seriens første to afsnit. Men der er også - mere eller mindre - konsensus om, at de mange historier, der skal væves sammen hæmmer tempoet i seriens begyndelse.

The Rings of Power har premiere på Prime Video den 2. september!