Ny Lord of the Rings-serie: Her er alt hvad du skal vide om The Rings of Power

Amazon vil efter sigende bruge over 1 mia dollar på Tolkien serien The Rings of Power, der får premiere i efteråret 2022 på Prime Video.

· 2 min læsetid
Ny Lord of the Rings-serie: Her er alt hvad du skal vide om The Rings of Power
(c) Amazon Studios

Amazon har givet millioner for rettighederne til at at lave en serie i JRR Tolkiens univers til Prime Video, og smidt endnu flere millioner efter at filme serien, der efter planen lander i efteråret 2022.

Hvad handler Lord of the Rings-serien Rings of Power om?

Serien har fået navnet “Lord of the RIngs: The Rings of Power” og selvom der endnu ikke er så mange detaljer om hvad den skal handle om, så ved vi at den foregår omkring 2000 år før handlingen i Peter Jackson’s film trilogi fra de tidligere 00’er.

Amazon Studios siger, at Rings of Power begynder tusindvis af år før de kendte historier i fredstid, hvor vi følger et ensemble af karakterer - både kendte og helt nye - der skal konfrontere en længe frygtet ondskab, der er vendt tilbage til midgård. Fra det mørke dyb i dværgenes miner i The Misty Mountains, over de majestætiske skove, i elevernes hovedstad Lindon, til menneskenes ø-kongerige Númenor.

Hvem er med i Lord of the Rings: The Rings of Power?

Vi ved, at Lord Elrond og Galadriel skulle være med i serien - spillet af andre skuespillere end Hugo Weaving og Cate Blanchett, der spillede dem i filmene.

Robert Aramayo, som du måske kender fra rollen som Eddard Stark i Game of Thrones, skal spille Elrond, mens Galadriel bliver spillet af  den walisiske skuespiller Morfydd Clark.

Resten af skuespillerne rollelisten til Rings of Power består mestendels ukendte skuespillere.

Fordi Rings of Power foregår længe før handlingen i de tre film, skal du heller ikke regne med at se mange andre ansigter - eller karakterer - fra filmene, når The Rings of Power får premiere. Dog kan både elvere og troldmænd blive meget gamle i Tolkiens univers, så det er ikke komplet usandsynligt, at Gandalf kan dukke op - i en eller anden form.

Hvornår får Lord of the Rings: The Rings of Power premiere?

Serien får premiere den 2. september, 2022 på Amazons videotjeneste Prime Video. Den første sæson skulle bestå af 8 episoder og Amazon har allerede bestilt  sæson to af Rings of Power.

Hvad koster Rings of Power at lave?

Det er alment kendt, at Lord of the Rings: Rings of Power bliver den dyreste tv-serie nogensinde. De første 9 afsnit menes at koste omkring 465 millioner US dollars. I alt vil seriens to sæsoner koste omkring 1 milliard US dollars, skriver The Hollywood Reporter og screenrant.com.

En del af den astronomiske udgift kommer fra indkøbet af tv-rettighederne til JRR TOlkiens univers, der lød på 250 millioner dollars - altså; bare for at få lov at lave serien.

Oveni den pris kommer givetvis nogle udgifter til markedsføring af serien, der skal være et gedigent hit på Amazon Prime Video-streamingtjeneste for at hente en investering i den størrelse hjem igen.

Lignende artikler

Store stjerner siger ja til Fleischman Is In Trouble

Christian Slater og Josh Radnor, der spillede Ted i How I Met Your Mother siger ja tak til roller i stjernebesat miniserie.

· 1 min læsning
Netflix laver Game of Thrones Samurai-kopi
· 1 min læsning
Suits Sæson 5 på Netflix: Se den nu
· 2 min læsetid