Både Borgen og Forbrydelsen stopper

I weekenden vandt den en BAFTA – i dag bliver den lukket.
Efter den tredje sæson, som bliver optaget netop nu, er det slut med Birgitte Nyborg og dramaet på Borgen. Det fortæller seriens manuskriptforfatter Adam Price til Tvtid.dk. Price mener ikke, det giver mening at fortsætte serien på DR, da han ønsker at give plads til nye serier på kanalen.
Lige nu har Price dog fuldt fokus på Borgen sæson 3, der er under optagelse lige nu. En sæson, der kommer til at skille sig ud fra seriens første to.
– Vi har valgt at udfordre os selv meget i den her tredje sæson. Vi gør det svært for os selv og prøver nogle ting af, som vi ikke har prøvet før, siger Adam Price til tvtid.dk.
I interviewet lover Price også, at seriens efterhånden velkendte ansigter i den kommende sæson vil blive kastet ud i for dem helt nye og uvante roller – blandt andet involverende børn.
Hvis målet var at slutte serien på toppen, så har Borgen i weekenden fået et solidt skub deropad, i det serien i søndags vandt den største britiske tvpris, BAFTA, for bedste internationale serie. En kategori, hvor Borgen blandt andet slog den amerikanske komedieserie Modern Family og ikke mindst en anden DR-serie, Forbrydelsen.
Også Forbrydelsen stopper
Men trods den flotte nominering, der i år dog ikke kastede en pris af sig – læs historien om sidste års BAFTA awards her – bliver Forbrydelsen sæson 3, der ligesom Borgen bliver optaget lige nu, også seriens sidste. Den udmelding kommer ifølge Tvtid.dk fra seriens forfatter Søren Sveistrup i dagens udgave af Ekstra Bladet.
– Jeg er træt. Det tager lang tid at skrive en serie, og jeg ser ikke mine venner eller familie, siger Søren Sveistrup altså til Ekstra Bladet.
Dermed er det allerede snart slut med en af de mest populære danske krimiserier i nyere tid, Forbrydelsen. En popularitet, der har betydet at serien er blevet vist i blandt andet Storbritannien og USA – og ikke mindst resulteret i en amerikansk indspilning af serien, The Killing.
Men når DR-serien Forbrydelsen sæson 3 fra september løber over de danske tvskærme, er det alt sammen historie.
Borgen sæson 3 vises ligeledes på DR, dog først til næste år.
Foto: (c) DR