Forbrydelsen vinder stor britisk tv-pris

Den danske dramaserie Forbrydelsen vandt i aftes den store britiske Bafta-pris foran blandt andet Glee og Mad Men.
Bafta-prisen, der er det engelske svar på den amerikanske Emmy, blev i aftes uddelt ved et stort anlagt BBC-transmitteret show i London. Kategorien ‘Bedste udenlandske drama’ fik en dansk vinder i Forbrydelsen, skriver Politiken.dk.
Det populære danske krimidrama, der blev vist herhjemme helt tilbage i 2007, er her i foråret blevet vist på BBC – og har i den grad taget briterne med storm. Af en udenlandsk tvserie at være har The Killing, som den danske udgave hedder på engelsk (ikke at forveksle med den amerikanske genindspilning af serien, der har samme navn), har den, til trods for dansk tale og engelske undertekster, haft rigtig flotte seertal og har generelt begejstret stort.
I aftes fik så Sofie Gråbøl og resten af holdet bag Forbrydelsen det håndgribelige bevis på succesen, da den store Bafta-pris blev tildelt Forbrydelsen – endda foran store amerikanske seersucceser som Mad Men og Glee.
Det er allerede besluttet, at der skal laves en tredje sæson af den enormt populære serie. Den forventes at ramme de danske tvskærme i slutningen af næste år.
Kan du ikke vente så længe, kan du fra på søndag se den amerikanske genindspilning af Forbrydelsen, The Killing, på Kanal 5.
Foto: (c) DR