CSI er den mest sete dramaserie i verden

I Monte-Carlo uddeler man hvert år den præstigefyldte International Television Audience Award – prisen for den mest sete tvserie i verden. Den er i år gået til CSI: Crime Scene Investigation – for tredje gang i seriens historie.
CSI handler om en flok retsmedicinske efterforskere, der opklarer mord i Las Vegas. I en periode var serien også den mest populære i hjemlandet USA, hvor den fik to spin-offs; CSI: Miami, og CSI: New York.
Las Vegas udgaven af CSI har netop afsluttet sin 10. sæson. For et par år siden mistede serien den absolutte hovedperson, da skuespilleren William Peterson forlod sin rolle som Gil Grissom. Efterfølgende fik folkene bag serien hevet filmstjernen Laurence Fishburne (The Matrix) ind i hovedrollen, men nu har han også sagt farvel til serien.
En af årsagerne til, at serien overlever, selvom det hjemlige seertal falder og stjernerne én for én forlader serien, skal måske findes i, at man i resten af verden stadig er vilde med at følge efterforskernes jagt på spor og mordere.
For i de 67 lande, inklusive Danmark, som tv-tallene fra Monte-Carlo bygger på, er der én tydelig vinder i konkurrencen om tv-kiggeriet.
Sidste år så 65,3 millioner seere CSI Las Vegas verden over. Det gør den til den mest sete dramaserie foran søsterserien CSI: Miami og doktor-dramaet House.
På komedie-fronten er det også amerikanske serier, der gør sig gældende. Den mest sete komedieserie i 2010 var Desperate Housewives, der trak over 45 millioner seere sidste år. På andenpladsen i den kategori finder man Two And A Half Men og nummer tre er The Big Bang Theory.