De bedste podcast apps til iPhone

Hvad er den bedste podcast app til iPhone? Nej, det er ikke den, der følger med din iPhone. Jo, den kan godt afspille podcasts. Men den kan ikke ret meget mere. For nogle få kroner (eller endda helt gratis) kan du finde et langt bedre alternativ.
Den bedste podcast app til iPhone behøver ikke engang koste noget.

Hvad skal den bedste podcast app til iPhone kunne?

En podcast app skal helst være god til at hente dine favoritter ned når der er nye afsnit, og hjælpe dig med at finde nye podcasts som du vil kunne lide. Den skal være nem at bruge – og hvad så mere?
Hvis du både kan lide at lytte til podcasts på farten og på kontoret, så var det måske smart med en podcast app, der også virker på din computer, så du ikke skal suge strøm og data på din telefon hele dagen.
Det kan også være du vil have højere lydkvalitet end den standard som Apples egen podcast app kan levere. Det kan du heldigvis få andre steder – her er nogle af dem:

Overcast

Hvis du er 100% i hænderne på Apple, er Overcast den bedste podcast app

Smart Speed kan fjerne pauser i de podcasts du hører og spare dig for meget spildtid. Voice Boost sørger for alle der taler, taler lige højt. Du kan sætte en sleep-timer så din telefonen ikke taler højt hele natten, hvis du er typen der kan lide at fade i søvn til en podcast.
Og så kan du lytte til dine favoritter i en browser når du sidder foran din computer. For Overcast synkroniserer dine podcasts til en online afspiller og husker hvor langt du er nået. Så kan du bare logge ind online når du rammer kontoret, lytte videre fra din computer og give telefonen en pause.
Interfacet er smukt og enkelt. Funktionerne er mange og specialiserede, særligt hvis du vil betale for pro-versionen. Du kan få podcast-anbefalinger baseret på hvem du følger på twitter og appen samler anbefalinger til nye podcasts i små ‘kits’ som du kan abonnere på. Smart!
Overcast kan ikke streame podcasts, så et afsnit skal være downloadet helt før du kan lytte. Men det er så også stort set det eneste minus ved Overcast, som bør være på din iPhone allerede.
Pris: Gratis! (Du kan opgradere til pro-versionen og låse op for de mange gode funktioner)
Hent Overcast her

Pocket Casts

Blander du dine devices? Så er Pocket Casts den bedst podcast app

Pocket Casts kan meget af det samme som Overcast. Pocket Cast er både en rigtig god app, en web-afspiller og så fås den både til iPhone, Android, Windows Phone. Så hvis du blander dine devices, men gerne vil have én app, der kan holde styr på dine podcasts ét sted (og huske hvor du er kommet til når du skifter fra telefon til tablet), så er Pocket Casts den bedste podcast app til iphone.
iPhone appen er ikke helt på højde med Overcasts ditto, og Pocket Casts er ikke lige så god til at anbefale nye interessante podcasts. Men de ca 30 kroner som appen koster, er rigtig godt givet ud, for at opgradere fra Apples indbyggede podcast app.
For der er en mængde andre funktioner, og muligheder for personlige indstillinger i Pocket Casts. Appen kan selv slette afsnit du har hørt til ende, og for hver enkelt podcast kan du bestemme, om afspilningen skal begynde lidt inde i afsnittet, for at springe over reklamer, introer og meget af det andet fyld, som podcastere har det med at lægge i starten af nye afsnit. Med den her funktion, er du ikke tvunget til at lytte til sponsorater eller spole rundt efter der hvor det gode begynder.
Appen er brugervenlig og intuitiv, og der er mange avancerede indstillingsmuligheder.
Pris: ca 30 kroner for appen og lidt mere for adgang til web-afspilleren  (begge dele éngangsbeløb)
Hent Pocket Casts her

Castro

Smukt interface og høj lydkvalitet er hovedattraktionen

Castro er en smuk og brugervenlig bud på den bedste podcast app til iPhone. Castro gør det nemt at lytte til dine favorit-podcasts, kan give dig en besked så snart et nyt afsnit af din yndlingspodcast er tilgængelig, og det er en fryd at spole frem og tilbage i en lydfil, i det flydende og nemme interface.
Castro har ikke så mange finesser som de to andre apps, men det den gør, det gør den solidt og smukt. Udviklerne af Castro praler med, at de har optimeret lydkvaliteten så den lyder specielt godt, når du enten sætter hastigheden af afspilningen på din podcast op eller ned. Men det er svært at sige, at kvaliteten er bedre i Castro end Overcast på det punkt.
Castro er efter sigende på vej med en nyere version 2 så den kan vi glæde os til. Men selv i version 1 løber den cirkler omkring Apples egen podcast app. Så til prisen er det nem beslutning at opgradere…
Pris: Gratis (men du bliver bedt om en donation inde i appen)
Hent Castro her
Hvilken podcast app til iPhone synes du er den bedste?