Du får en sæson mere af Castle

Efter en spændende, hemmelighedsfuld og dramatisk – og ikke mindst forløsende – afslutning på en Castle sæson 4, der har været præget af Richard Castle’s åbenhjertige udmelding i slutningen af Castle sæson 3, kan seriens mange fans nu se frem til, at Castle sæson 5 sætter underholdningen tilbage i fokus.

Det fortæller seriens skaber Andrew Marlowe, efter serien i denne uge officielt er blevet forlænget med endnu en sæson.

– Jeg tror, at det bliver interessant at se Beckett og Castles forhold udvikle sig i næste sæson, efter kortene for alvor blev lagt på bordet i slutningen af Castle sæson 4, og vi har haft den helt fundamentale konfrontation og de begge ved, hvordan den anden føler, siger Andrew Marlowe til Entertainment Weekly.

Og det har virkelig været en sæson, der konstant har kredset omkring Castle og Becketts følelsesmæssige forhold overfor hinanden efter Castles åbnede op for sine følelser i det sidste afsnit af Castle sæson 3. Faktisk til en sådan grad, at grænsen for hvor længe den efter fire sæsoner endnu uforløste kærlighedshistorie kunne trækkes, efterhånden var ved at være nået. Det har Stana Katic, der spiller Kate Beckett i Castle, blandt andet fortalt om her.

Det har man fra seriens forfattere og produceres side naturligvis også været bevidste om, og Andrew Marlowe, der har skabt Castle, indrømmer også, at Castle sæson 4 måske netop derfor ikke har været så sjov som de forrige. Han ser det dog også som en naturlig cyklus for karaktererne.

– Vores mål har altid været at være ærlige overfor karaktererne, efterhånden som vi guider dem igennem dette mærkelige, vidunderlige, interessante og intense forhold, som de i virkeligheden har udviklet på lige siden de mødtes. Derfor har vi ikke rigtig kunne lave serien helt så sjov, fordi vi har skulle tage højde for, hvor karaktererne var rent følelsesmæssigt. Men det håber vi at vende lidt mere tilbage til nu, siger Andrew Marlowe.

Marlowe fortæller i et andet interview med Zap2it, at vi ikke skal regne med, at alting bare bliver fryd og gammen og familieidyl, bare fordi en del af spændingen mellem de to er væk.

– Castle holder ikke op med at være Castle og Beckett holder ikke op med at være Beckett, bare fordi der er sket, hvad der er sket. Uanset, så kommer de stadig til at drive hinanden til vanvid. Der ligger rigtig meget sjov og venter på os, lover Andrew Marlowe.