Her er 6 nye tvserier du allerede bør være igang med

Der er flere tvserier at vælge mellem end nogensinde. Det betyder også, at det er svært at vælge den helt rigtige. For hvem gider investere timer i Pan Am eller Badehotellet, når det aldrig tager fart eller bliver lukket ned efter 12 afsnit? Specielt hvis man nu kunne have brugt tiden på den serie, der bliver det nye Breaking Bad eller Mad Men.

Så her får du 6 bud på serier, der alle sammen er begyndt i år, og som har fået så flotte anmeldelser, at de næsten er garanteret en sæson mere. Du kan du stige på fra begyndelsen og være så godt som sikker på ikke at skyde helt forbi med remoten!

The Affair

Dominic West og Ruth Wilson spiller hovedrollen i The Affair (c) Showtime
Titlen fortæller meget af historien. Noah Solloway og Alison Lockhart er gift, bare ikke med hinanden.

De mødes tilfældigt og indleder en affære, der får dybe konsekvenser for dem begge to. Utroskabet bliver fortalt fra begge sider, og det er ret forskelligt hvad Noah og Alison vælger at huske og lægge vægt på når de tænker tilbage. Som seer får du altså to ret forskellige perspektiver, og det er bestemt ikke alt de er enige om.

The Affair debuterede i oktober i år, og kanalen Showtime, der står bag The Affair, har netop annonceret sæson to.

Se The Affair hvis:

Du er fan af intenst, virkelighedtro drama med fokus på gode skuespilpræstationer – i stil med mange af de succesfulde danske film fra de sidste 10 år.

Hvor kan du se The Affair: HBO Nordic

True Detective

En af årets mest gennemførte og roste serier er True Detective, der handler om to umage politifolks jagt på en seriemorder, gennem 17 år i Lousianas landområder og småbyer.

Både Matthew McConaughey og Woody Harrelson blev nomineret til en Emmy for deres hovedroller i serien – McConaughey fik den for rollen som Rust Cohle. True Detective fylder 8 afsnit, der er lige så tunge på stemning som de er på spænding.

I sæson to er det Colin Farrell og Vince Vaughn, der står i spidsen og hvor serien flytter til Californien. Sæson 1 fik premiere i januar og det ventes at sæson 2 får premiere på samme tid i 2015

Se True Detective hvis:

Du er til stemningsfuld, men ikke actionpakket krimi i stil med Forbrydelsen – og hvis du også er vild med Matthew McConaugheys renæssance som seriøs skuespiller.

Hvor kan du se True Detective: HBO Nordic

Outlander

I Outlander bliver en kvinde transporteret tilbage til 1700 tallet (c) Starz
Outlander er en fantasy-serie, fra lidt samme skuffe som Game of Thrones – Outlander har bare en mere romantisk anlagt historie og langt færre personer at holde styr på.

Claire Randall bliver på mystisk vis transporteret tilbage i tiden fra 1940’erne til 1743, hvor hun lander i Skotland, midt i en krig mellem voldelige klaner. Så hun må holde sig i live i fortiden, mens hun prøver at komme hjem til nutiden – men vil hun nu også så gerne hjem igen?

Outlander er baseret på bogserien af samme navn, og sæson 2 er da også allerede på vej – resten af sæson ét kan du se til april næste år. Outlander fik en flot modtagelse af anmelderne, der blandt andet falder på halen over de usandsynligt smukke skotske landskaber og en velfortalt historie.

Se Outlander hvis:

Du mangler et skud middelalder og ikke kan vente på Game of Thrones eller du er til storladent kærlighedsdrama.

Hvor kan du se den: Viaplay.dk

Fargo

Hvis du er fan af Coen-brødrenes kulsorte krimikomedie Fargo fra 1996, så vil du nok også være det af serien, der fik premiere i år.

Coen-brødrene er med som producere på serien, der fik Emmy-priser i 2014 for bedste miniserie og bedste instruktion. Desuden praler Fargos første sæson med en skuespillerbesætning, der tæller Martin Freeman, som du nok har set i hovedrollen i de nye Hobbitten film, Billy Bob Thornton og Colin Hanks.

Fargo er for længst forlænget med en 10 afsnit lang sæson 2, der får premiere i 2015 – også her er det planen at skifte ud i skuespillerne og flytte handlingen til et nyt sted, men bevare stilen og stemningen.

Se Fargo hvis:

Du er fan af Coen-brødrenes filmunivers, sort humor og krimiserier i stil med Hannibal og True Detective.

Hvor kan du se den: Du kan se fire sæsoner af Fargo på Viaplay

Silicon Valley

2014 har ikke kun budt på seriøse serier, der er værd at se. Så her er en af årets bedste nye komedier; Silicon Valley.

I Silicon Valley vil alle gerne være den næste Steve Jobs, det håber vores hovedpersoner deres nye app skal gøre dem til. Så snart de altså lige finder ud af præcis hvad det præcis er det er for en app de har lavet.

Silicon Valley kommer fra Mike Judge, som har lavet kultkomedierne Beavis And Butthead og Office Space – Silicon Valley deler humor med begge to. Serien giver et kig bag kulisserne på teknologiindustrien i Californien, og det er ikke kedeligt. Første sæson er kun 8 afsnit lang, men der bliver lige nu arbejdet på sæson 2, der får premiere i første halvdel af næste år.

Se Silicon Valley hvis:

Du allerede er fan af kultkomedien Office Space eller ‘arbejdsplads’ komedier som The Office.

Hvor kan du se den: HBO Nordic

Gotham

Hvad skete der egentlig fra Bruce Waynes forældre blev dræbt, til han iførte sig kappe og maske som Batman?

Det får vi et bud på i Gotham, der handler om en ung politikommissær Gordon og hans forhold til den unge Bruce Wayne. Gordon er en grøn politimand, der får til opgave at opklare mordet på Waynes forældre.

Det betyder, at Gordon former et nært forhold til den unge Bruce Wayne, og at han kommer i nærkontakt med flere kendte skurke fra Batman universet. Oprindeligt skulle serien kun have fortalt Jim Gordons ungdomshistorie, men da Batman-skurkene blev introduceret, blev sæson 1 samtidig udvidet fra 16 til 22 afsnit. Gotham er en af efterårets mest omtalte serier, og der er bestilt en fuld sæson – som altså først slutter næste sommer.

Se Gotham hvis:

Du er fan af superhelte-serier som Arrow, den helt nye Flash og historien om Batman – fortalt på letfordøjelig vis.

Hvor kan du se Gotham: Gotham kan ses på Netflix.

Hvad ville du anbefale?

Er der andre serier fra 2014 der fortjener en plads på listen? Smid din favoritserie i kommentarerne hvis der er nogen nye serier du mener man IKKE må gå udenom.