Forbrydelsen på amerikansk får ny morder

Masser af de gode ting fra den danske drama-succes Forbrydelsen er blevet bibeholdt i den amerikanske remake, der lige nu løber over de amerikanske tv-skærme med stor succes. Måden at fortælle en historie på, det mørke univers og en sej kvindelig frontfigur, er alt sammen noget det amerikanske tv-hold har fastholdt. Men morderen er en anden, fortæller seriens producer,Veena Sud, til Entertainment Weekly.
– Jeg hørte titlen The Killing, og så sagde jeg bare ‘jeg er på’, fortæller Sud. Jeg elsker hvor mørk og rå den titel er, og materialet ditto. Det er vidunderligt afhængighedsskabende, rigtig godt fortalt og har en fantastisk kvindelig frontfigur, siger Veena Sud, der før The Killing havde skrevet afsnit til en lignende serie, Cold Case, i fem sæsoner.
Men selvom mange af de samme elementer vi kender fra den danske udgave af Forbrydelsen også er med i den nye udgave, så er der alligevel en central ting, der er anderledes. Morderen:
– Vi har en anden morder. Det er en rigtig svær øvelse at holde gang i et mysterie i 13 timers tv, og derfor har vi skabt vores egne twists og faldgruber undervejs, fortæller Veena Sud.
The Killing nyder i øjeblikket stor succes i USA, og seriens debut var det næst-mest sete program nogensinde på tv-kanalen AMC, der også står bag serier som Mad Men og The Walking Dead. Men alligevel vil Veena Sud ikke løfte sløret for om der kommer en The Killing 2.
– Vi har ingen formel vi følger og der er ikke et speciel stoppested for den her serie. Lad os se hvor historien tager os hen. Hvis jeg ikke kender afslutningen, er der ingen der kan gætte den. Dog vil jeg sige, at der er en dybt tilfredsstillende og ret chokerende slutning på den første omgang afsnit af The Killing, siger Veena Sud, til Entertainment Weekly.
Som tidligere fortalt på tvserie.dk er The Killing også købt hjem til Danmark, hvor den skal vises på kanal 5.