Guide: Få adgang til amerikansk Netflix og tv-serier med VPN

Føler du dig snydt for de nyeste og bedste tv-serier, som amerikanerne sprøjter ud, men som ingen danske tv-stationer kan tage sig sammen til at fylde i programguiden? Så får du her en nem guide til et ta-selv bord af gode tv-oplevelser.
For ligeså skarpe som amerikanerne er til at lave tvserier, ligeså sløve er de danske tv-stationer til at få dem på programmet. Masser af serier når aldrig vores fladskærme, og de få der gør, er enten flere sæsoner gamle eller helt aflivet af deres amerikanske producenter, inden de får debut på vores breddegrader. Men du kan, via din computer, få adgang til en masse amerikansk indhold. Og hvis du sætter computeren til din tv, så er stuealteret proppet med muligheder.

Gør det selv og få større amerikansk Netflix udvalg

Hvad kan man selv gøre? De amerikanske tv-stationer vil gerne score kassen på at sælge deres programmer til Europa, så derfor er der lukket for video-on-demand når ens computer står udenfor de magiske 50 stater. Det er der råd for. Endda nogle lovlige nogle af slagsen. For du kan få direkte adgang til de nyeste afsnit af NCIS, eller The Simpsons. En måde at få det på, er med en Virtual Private Network-forbindelse også kaldet VPN.

VPN sparker gang i underholdningen

Rolig nu – det er ikke kompliceret. En VPN forbindelse er sådan set bare en computer-tunnel, der kan få det til at se ud som om din computer står i Atlanta, selvom den måske nok står i Aalborg. Kort fortalt, så sørger en VPN-forbindelse for at din internettrafik først bliver sendt til en server i USA, og så derfra videre til den hjemmeside du gerne vil se video på. På den måde ser det ud som om din computer er i det land, som en video-tjenester er kunstigt begrænset til.
Det eneste du skal bruge er en VPN-udbyder, altså et firma der har nogle servere i USA som du kan få lov til at lave tunnel igennem, når du gerne vil se video på amerikanske websites.

Gratis VPN duer ikke til udenlandsk Netflix

Sådan en tjeneste ikke gratis. Eller rettere; én der kan bruges til noget er ikke gratis. Der findes gratis tilbud på nettet, men fordi din internet-trafik skal igennem nogle servere, vil din internethastighed blive sat ned. Og på de gratis-tilbud ofte så meget ned, at afspilning af video er umulig. En betalingsløsning skal du regne med at give op til 50 kroner om måneden for – og der er masser af VPN-tjenester du kan vælge mellem.

DR’s gadget-program So Ein Ding har lavet et program om de amerikanske tv-tjenester hvor værten Nikolaj Sonne også nævner muligheden for at bruge VPN til at få adgang til udenlandske tv-serier.
Opdatering: DR har fjernet afsnittet af So Ein Ding

Hvornår skal du bruge VPN?

VPN-tjenesterne har det til fælles, at du som oftest køber et løbende abonnement eller adgang i en kortere periode. Så skal du enten ændre en indstilling i din computers internetopsætning eller også følger der et lille program med som du installerer på den eller de computere, du vil bruge til at besøge de amerikanske tv-hjemmesider. Når du passer netbanken eller ser video på DR.dk, så kan du slukke for VPN-forbindelsen og gøre som du plejer. Men når du så vil se tv, så tænder du bare for VPN-forbindelsen, og vupti – så er der pludselig fri adgang til et orgie af videofiler som du ellers er forhindret i at se.

Hvem skal man vælge?

Der er de samme usikkerheder ved at vælge en VPN udbyder som alle andre steder hvor du svinger betalingskortet online. Du kan google dig frem til forskellige udbydere – der er masser af dem.
Nogle af de mere kendte VPN udbydere (men ikke nødvendigvis anbefalede) er:

  • StrongVPN – En stor udbyder med priser fra 7 dollars pr måned.
  • HideMyAss.com – Du skal betale omkring 11-12 dollars pr måned.
  • ibVPN – priser fra 5 dollars pr måned.

Du skal være opmærksom på, at nogle af de steder du vil se udenladske serier kan have blokeret en VPN-udbyders servere. Det vil altså sige, at du ikke kan se serierne selvom du bruger VPN. Det er svært at vide om den tjeneste du vælger er begrænset, men du kan altså risikere at du ikke kan få adgang til det du gerne vil, selvom du har køber en VPN-forbindelse. Derfor bør du teste en service inden du betaler for den.
Det kan anbefales at gå efter en udbyder, der vil lade dig betale med PayPal eller måske Google Checkout, for at beskytte dig så meget som muligt. Men fælles for dem er, at de stiller en genvej til rådighed for dig, som du kan bruge  til at maskere hvor du faktisk sidder og bruger video-tjenesten.
Opsætningen kan variere, nogle udbydere vil bede dig om at ændre nogle ting i din internet-opsætning, andre giver dig et lille program du skal installere, og når du åbner det kan du vælge hvor du vil have det til at se ud som om din computer står, og så kan du efter 10 sekunder surfe i tv-serier.