HBOs Ballers er Entourage for voksne

Ballers, Sæson 1

I Ballers spiller The Rock den forhenværende NFL-spiller Spencer, der godt nok var en superstjerne på banen, men som nu slås med at finde et liv efter sporten.

Han spiler smertestillende som om de var tick tacks. Han har brugt de fleste af football-pengene. Og han aner ikke rigtig hvad han skal lave efter karrieren som sportsmand.

Derfor har han sagt ja, til en tjans som økonomisk rådgiver. Et job han primært har fået, fordi han har rige NFL-venner, som hans arbejdsgiver vil have fingre i som klienter.

Der er nok at gøre for The Rock i Ballers

Og vennerne har i den grad brug for hjælp. Det går op for Spencer i første afsnit, da en af hans venner kører galt med sin elskerinde, uden at efterlade så meget som et testamente eller en livsforsikring til kone og børnene. Det bør ramme Spencer og vennerne som en hammer, men begravelsen ender at handle mere om de villige groupies, som footballstjernerne kan samle op efter ceremonien.

Derfor slås første afsnit af Ballers med at ramme den rigtige tone mellem drama og komedie. Det bliver aldrig rigtig vedkommende og heller ikke rigtig sjovt. Heldigvis når Ballers at introducere nogle bi-personer, der kan udfordre Spence i resten af sæsonen.

Unge Vernon har fyret de 80 millioner af han fik for sin første professionelle kontrakt og er nødt til at låne penge for at holde huset fyldt med mad til hans enorme flok venner og familie.

Spence låner ham sine sidste penge med det forbehold at Vernon skal lære at bruge hovedet, men det synker tilsyneladende ikke rigtig ind. Ricky bliver provokeret på en natklub og ender i slagsmål. Det betyder at han mister sin plads på holdet Green Bay Packers og så må Spence prøve at få et andet hold til at hyre ham – selvom han er damaged goods.

Bipersonerne er de mest interessante

Alle personerne kommer med hver deres bagage, og det betyder at der faktisk er noget at se frem til i Ballers. Vernon er ude af stand til at styre sine penge og ude af stand til at se det. Ricky har taget alt for givet de sidste 8 år og er ved at opdage, at der ikke er nogen, der skylder ham noget. Han skal have arbejdshandsker på. Charles blev aldrig kendt eller berømt i sin NFL-karriere, så nu skal han finde et helt normalt job. Men hvordan matcher det selvforståelsen, når man stadig hænger ud med superstjerner?

Man kan ikke komme uden om Entourage

Ballers ligner umiddelbart Entourages lidt ældre fætter. Og det skyldes ikke mindst, at Entourage-bagmændene, Stephen Levinson og Mark Wahlberg også står bag Ballers. Der er en overflod af luksus, testostoron, damer og hurtige biler i begge serier, der også begge handler om at live nok ikke er så nemt som det ser ud til, bare fordi du er kendt millionær.

Forhåbentlig kan Ballers kravle ud af Entourages skygge og finde sine egne historier at fortælle. I alle tilfælde er der lagt op til en lidt mere moden udgave af historien om bagsiden af celebrity-medaljen end den Entourage formåede at levere.

Første afsnit klarer lige præcis at fange interessen. Så er det op til The Rock at løbe resten i mål.

Ballers FAQ:

Hvad: Ballers, Afsnit 1: “Pilot”
Hvor: HBO Nordic
Hvem: Dwayne “The Rock” Johnson, Rob Corddry, Omar Miller, Donovan W. Carter og Dulé Hill.
Resumé: Ballers er Entourage for voksne, og handler om bagsiden af medaljen som feteret sportsstjerne i Miami.