Find de bedste nye serier i 2016 her

Der er masser af gode serier, som vender tilbage med nye sæsoner i 2016.
For eksempel sæson 6 af Game of Thrones, The Walking Dead og House of Cards. Men der kommer også hele tiden nye serier til.
Her får du en liste over de mest interessante serier, du kan se frem til at stifte bekendtskab med i 2016.

Westword på HBO – Premieredato: Ukendt

Westworld er baseret på den gamle Westernfilm af samme navn fra 1973. Filmen foregår i en futuristisk forlystelsespark for voksne, hvor en robot går amok og skaber ravage.
Indtil nu har HBO ikke lukket ret meget ud om hvad vi kan vente os fra Westworld, men vi ved den er proppet med store navne som Ed Harris, Anthony Hopkins, James Marsden og danske Sidse Babett Knudsen, der ser ud til at være med i samtlige 10 afsnit af den første sæson af Westworld.
JJ Abrams (Star Trek, Star Wars, Alias) producerer serien, som HBO beskriver som en mørk odyssé om begyndelsen af kunstig bevidsthed og syndens fremtid, hvad end det så betyder.

The X-files på Fox – Premiere 24 januar (Dansk premiere 28. januar på 3+ og Viaplay)

Strengt taget er The X-files jo ikke en ny serie. Der er faktisk hele 9 sæsoner af The X Files, der løb over skærmen fra 1993 til 2002. Men i 2016 bliver X-files genoplivet i 6 nye afsnit, der samler historien op cirka 10 år efter det sidste afsnit. Der er altså ikke tale om en genfortælling, reboot eller noget i den den retning, det er en regulær fortsættelse. Men der er endnu ikke sikkerhed for, at The X-Files bliver ved med at komme tilbage, de seks nye afsnit er en selvstændig mini-serie.
I de seks nye afsnit er der en sammensværgelse, som hovedpersonerne skal trevle op, men det kommer ikke til at fylde alle afsnittene, hvis man skal tro skaberen Chris Carter. Det er nærmere det første og det sjette afsnit, der sørger for det, mens de fire afsnit i midten er mere enkeltestående afsnit af The X-files.
David Duchovny (Californication) og Gillian Anderson (Hannibal, The Fall) vender begge tilbage i de seks nye afsnit af The X Files.
 

11.22.63 på Hulu.com den 15. februar (Ingen kendt dansk premieredato)

Miniserien 11.22.63 er klart et af de mest interessante koncepter for en ny serie i 2016. Den bygger på en bog af Stephen King fra 2011, og handler om Jake Epping, der opdager en tidslomme, som sætter ham i stand til at rejse tilbage til 1958 – den 9. september klokken præcis 11:58.
Efter at have prøvet tidsrejsen et par gange, bestemmer han sig for permanent at flytte tilbage i tiden og blive der, for at forsøge at forhindre mordet på John F. Kennedy, der skete den 22 november, 1963. (en henvisning til seriens titel)
Stephen Kings bog blev omgående en bestseller i 2011, og fik prædikatet som hans bedste i over et årti. Serieudgaven har James Franco i hovedrollen som Jake, og kan prale af Chris Cooper, Josh Duhamel (Las Vegas) T.R. Knight (Greys hvide verden) på rollelisten, og Star Wars instruktør JJ Abrams som producer.
11.22.63 på hulu.com
 

Colony på USA Network – Premiere 14. januar (endnu ingen dansk premiere)

Den ene Lost-skaber, Damon Lindelof, har serien The Leftovers på HBO, og nu får den anden skaber, Carlton Cuse, også en ny serie. Og han tager et af de kendte ansigter fra Lost med sig.
Colony foregår i en ikke så fjerne fremtid, hvor jorden er blevet overtaget af aliens, der har besat de store byer. Den er inspireret af nazisterns besættelse af Paris under anden verdenskrig, og handler ikke så meget om aliens, som om det traume, der følger med sådan en dramatisk hændelse.
Josh Holloway, der spillede Sawyer i Lost, har hovedrollen, over for Sarah Wayne Callies, der var med i Prison Break og The Walking Dead. De to er med i modstandsbevægelsen, men da deres ene søn bliver væk fra dem under besættelsen, må de slås og bryde de nye regler for at finde ham igen.
Opdatering: Netflix har købt rettighederne til Colony, og vil vise serien ét år efter den amerikanske premiere – det vil sige at du kan se den i januar 2017 på Netflix.
 

Billions på Showtime – Premiere 17 januar (Kan ses nu på HBO Nordic)

Damian Lewis, som du kender fra Homeland, hvor han spiller Brody, vender tilbage til tv i den nye dramaserie Billions, i rollen som Bobby Axelrod. Lewis spiller en højrøvet og meget rig finansspekulant, der ikke har haft helt rent mel i posen da han tjente sine milliarder. Det har den lokale statsadvokat (Paul Giamatti) lugtet, og derfor sætter han alt ind på at afsløre de mange lyssky deals og sætte Axelrod bag tremmer.
Maggie Siff (Sons of Anarchy), Malin Akerman (Trophy Wife & The Comeback) og Toby Leonard More (Daredevil) spiller også store roller i Billions.
 

Vinyl på HBO – Premiere 14. februar

Vinyl kommer fra en af serie-branchens tunge drenge, Terence Winter. Han har tidligere arbejdet på både The Sopranos og Boardwalk Empire, og når Martin Scorsese også er involveret som producer, så er der grund til ay skrue op for forventningerne til Vinyl.
Vinyl finder sted i 1970’ernes New York, hvor Richie Finestra (spillet af Bobby Carnevale) prøver at redde sit forgældede pladeselskab, inden diskoen og hip-hop for alvor tager fart. Men det er svært når man skal pløje sig igennem alle de stoffer, kvinder og kreditorer, der står i vejen. Olivia Wilde og Ray Romano spiller også med, og det samme gør danske Birgitte Hjort Sørensen, som du måske fik et par glimt af i sidste sæson af Game of Thrones.

Twin Peaks på Showtime – (Officielt udskudt til begyndelsen af 2017)

David Lynch er tilbage bag kameraet når en af seriehistoriens klassikere bliver genoplivet i 2016; Twin Peaks.
Lynch siger selv, at der ikke er tale om en genindspilning af Twin Peaks. Den her udgave vil finde sted i vores tid, og foregår altså efter mordet på Laura Palmer i første afsnit af Twin Peaks for 25 år siden. Mange af skuespillerne fra den originale udgave er tilbage i 2016, med Kyle MacLachlan i spidsen. David Lynch vil optage serien som én lang film og dele den op i mindst 9 afsnit bagefter. Optagelserne begynder først til efteråret, så det er er ingen garanti for, at vi ser Twin Peaks i 2016, men må vente til 2017.