Kelsey Grammer: derfor droppede jeg komedierne

Du kender ham formentlig som den dekadente radio-psykiater Frasier Crane fra komedieserien Frasier, der strakte sig over hele 11 sæsoner fra 1993 til 2004.
Nu skal det dog være slut med den rolle, der har fulgt med Kelsey Grammer lige siden karakteren Frasier først dukkede op i den klassiske komedieserie Sams Bar helt tilbage i 1984. Til efteråret spiller Grammer, 56, hovedrollen i den nye serie Boss, og det bliver en helt anderledes og mere alvorlig side af den talentfulde skuespiller, vi skal lære at kende. Og det er der flere årsager til.
– Jeg tog en pause (fra TV, red.) og det var der flere årsager til. Jeg besluttede, at jeg havde brug for nye udfordringer her i livet. I ved alle sammen, hvad der er foregået i mit privatliv, siger Grammer til Tvline.com med henvisning til det hjerteanfald, der ramte ham for snart tre år siden.
Efter at have haft hele sit liv oppe og vende, kom Grammer frem til en konklusion:
– Jeg ville ikke have, at den historie skulle blive mit livs sidste.
Den femdobbelte Emmy-vinder tog derfor beslutningen om, at han skulle tilbage foran kameraet – og at det skulle være med nyt, seriøst indhold. Derfor er han ufattelig glad for muligheden i den nye dramaserie Boss, hvor han skal spille Chicagos borgmester, der bliver diagnosticeret med en mental sygdom, som kun han selv og hans læge kender til.
– Kane (borgmesteren, red.) er en utrolig spændende karakter at spille. Det har formentlig været den bedste tid i mit liv, rent kreativt. Jeg har sagt nogle af de mest ekstraordinært kreative replikker, jeg overhovedet har i hele mit liv, i denne rolle, siger Kelsey Grammer.
I Boss spiller Grammer i øvrigt overfor danske Connie Nielsen, der spiller rollen som borgmesterens kone, Meredith. Det er Nielsens første store faste rolle i en amerikansk serie.
Selv om Boss handler om en borgmester i en amerikansk storby, er seriens omdrejningspunkt ikke udelukkende politisk. Serien får i høj grad et menneskeligt fokus og handler i lige så høj grad om, hvordan vi behandler hinanden – også i et højspændt politisk miljø.
Herunder kan du se den første, korte trailer for den nye serie, der kommer til at køre på Starz.
Dramaserien Boss får amerikansk premiere den 21. oktober.