Sådan får du amerikansk Netflix

Netflix giver adgang til masser af gode serier, og der kommer hele tiden flere til. Men i udlandet, og specielt i USA, er indholdsbuffeten lidt større end herhjemme. Det skyldes de rettigheder, som Netflix har i de forskellige lande.

Det kan for eksempel betyde, at The West Wing er tilgængelig i USA, men ikke i Danmark.

Men du kan godt få adgang til den amerikanske udgave af Netflix. Det er ikke særlig dyrt og det er faktisk heller ikke så bøvlet igen. Det kræver sådan set bare, at du køber et abonnement på en tjeneste, der kan ændre din computers (eller iPad, smarte tv eller hvor du nu engang ser dine serier) ip-adresse.

Du kan bruge den Netflix-konto du allerede har, så du skal ikke gøre andet end at logge ind i Netflix som du plejer, når den tekniske del er klaret.

Hvordan ved Netflix hvilket indhold du må se?

En ip-adresse er din computers ’telefonnummer’ på nettet. Når du går på nettet får din enhed et unikt nummer og for langt de fleste af os, er det nummer bestemt af vores internetudbydere.

Netflix kan se på det nummer din computer får tildelt, hvor din computer befinder sig, og så får du adgang til den udgave af Netflix, der passer til – for eksempel dansk Netflix i Danmark og amerikansk Netflix i USA.

Hvad skal jeg gøre for at se amerikansk Netflix?

Hvis du vil have adgang til amerikansk Netflix, skal du have en ny ip-adresse. Det får du ved at købe dig til en service, der kan lave den om.

Helt kort skal der ske det, at du køber abonnement på en service som Unblock-US, Unlocator eller noget lignende. De tjenester giver dig så en ny ip-adresse, så Netflix tror din computer står et andet sted end den gør, og så får du adgang til det amerikanske Netflix katalog.

De forskellige tjenester har masser af guides, der hjælper dig med at sætte en ny ip-adresse op når du har købt abonnement hos dem.

Hvor svært er det at få amerikansk Netflix i Danmark?

Det kræver kun, at du har mod på at ændre nogle enkelte indstillinger på din computer, ipad, smartphone eller hvad du nu bruger til at se serier. Når først du har købt abonnementet der kan give dig en ny ip-adresse, skal du logge ind i Netflix ganske som du plejer, så har du automatisk adgang til nyt indhold.

Guide til at få amerikansk Netflix

  1. Begynd med at vælge en service, der kan lave din ip-adresse om.Du kan for eksempel vælge StrongDNS, Unlocator, Unblock-Us eller en helt fjerde service. Fælles for dem er at de koster 3-5 amerikanske dollars pr måned for at lave din ip om.  Her i eksemplet bruger vi Unlocator, men det kunne ligeså godt være en af de andre tjenester. Ulocator er også blandt de dyrere muligheder.
  2. Når du har oprettet en konto hos Unlocator, skal de kende din gamle ip-adresse. Den oplysning får de typisk, når du logger ind i dit Unlocator kontrolpanel fra din computer første gang. Så er din gamle ip registeret, og så ved Unlocator at de skal lavetrafik fra din gamle ip om.
  3. I dit Unlocator kontrolpanel, kan du vælge hvilken udgave af Netflix, du vil have adgang til. Her skal du så vælge den amerikanske, hvis det er det katalog du helst vil have adgang til.
    Du kan skifte regioner som du vil, hvis du nu i en periode vil have adgangen til Netflix i Canada eller Holland.

På din computer (eller i din ipad, smartphone og lign) skal du nu tilføje nogle faste DNS adresser under netværksindstillinger.

Guiden til at ændre DNS indstillinger afhænger af hvilken enhed du bruger. Men du skal lave om i indstillingerne på ALLE de enheder, der skal have adgang til amerikansk Netflix.

  1. Alternativt kan du lave om i indstillingerne på din router (den lille kasse med antennerne, der laver dit trådløse netværk) og så vil alle enheder der forbinder til det trådløse netværk, automatisk få lavet om i sin ip.
  2. Når du har indtastet de nye DNS indstillinger, skal du muligvis genstarte din enhed, eller i det mindste slå internetforbindelsen fra og til igen, så du er sikker på de nye indstillinger slår igennem.
  3. Nu har du adgang til amerikansk Netflix!