Se traileren til den nye Titanic serie

Natten mellem lørdag den 14. og søndag den 15. april er det nøjagtig 100 år siden den usynkelige luksusliner Titanic på sin jomfrurejse mellem Southampton og New York gik ned i Atlanten.
I den anledning kan du i den næste uges tid se rigtig meget historisk Titanic-tv, både drama og dokumentar. Blandt andet har James Cameron, der for 15 år siden vandt hele 11 Oscars med sin Titanic film med Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i hovedrollerne, produceret en ny dokumentarfilm, der en gang for alle skal kortlægge historien, årsagen og forløbet under forliset. Cameron har også lavet en ny 3D udgave af den dengang så ekstremt populære film, en version der har fået ganske pæne anmeldelser i de danske medier.
Amerikanske ABC har produceret en miniserie på fire episoder, der tager udgangspunkt i forskellige passagerer på skibets forskellige klasser undervejs på rejsen hen imod den tragiske nat udfor Nova Scotia, hvor Titanic stødte på et isbjerg og i løbet af få timer sank.
Titanic serien bliver vist på amerikansk tv næste weekend og har har blandt andet Linus Roache (Law & Order), Geraldine Somerville (Harry Potter) og Perdita Weeks (The Tudors) i nogle af hovedrollerne.
Der er også produceret en europæisk tvserie om det berømte skibsforlis. Titanic: Blood and Steel er ligeledes sat til europæisk premiere i denne måned, men der har været noget stille omkring serien i den sidste tid. Castet består blandt andet af Chris Noth (Sex and the City), Neve Campbell (Scream) og Derek Jacobi (The King’s Speech). Det er tidligere oplyst, at serien også vil blive vist på dansk tv, men hvornår og hvor er endnu ikke meldt ud. Læs mere om serien her.
ABCs Titanic-serie er skrevet af Julian Fellowes, der også har skrevet den populære serie Downtown Abbey. Herunder kan du se en trailer for serien.