Skøn komedie opstod da Sharon mødte Rob i Catastrophe

Catastrophe

Den amerikanske reklamemand Rob er på date, da telefonen ringer. Det er Sharon, der smider en bombe: Hun er gravid.
Da Rob besøgte London en måned tidligere havde de to en hed affære, og nu skal regningen betales. De to modne, voksne skal lige afstemme hvordan de helst vil tackle dén situation.
For Rob er der egentlig ikke så meget tvivl. Han har tænkt på Sharon mere end én gang i den måned, der er gået og han er opsat på at gøre det rigtige: Han springer på en flyver til London for at få den mere modvillige Sharon med på ideen om at fortsætte den familie de tilfældigvis har fået startet.

Catastrophe er Knocked up for voksne

Da Sharon Mødte Rob er britisk og hedder på originalsproget “Catastrophe”. Og en katastrofe er præcis hvad det er i begyndelsen for Sharon og Rob. På papiret ligner serien hit-filmen Knocked Up fra 2007, hvor to unge i start 20’erne bliver kastet ud i forældreskab efter et one-night stand. Men hvor det er umodenhed og frygten for at miste sin frihed, der præger dén film, så er Sharon og Rob voksne mennesker, der ikke bliver presset til noget.
I Da Sharon Mødte Rob vælger de to, med åbne øjne, at få et barn sammen. De vejer karrieren, det faktum at de bor på to forskellige kontinenter og at de ikke rigtig kender hinanden op mod muligheden for at få en familie, og vælger at give det chancen. Det lyder måske lidt kedeligt og alt for civiliseret til at være sjovt? Det er det ikke.
For angsten og den irrationelle frygt for, hvordan man skal klare opgaven som mor, forsvinder ikke fordi man har passeret 30. Eller 35. Og det er ikke sikkert ens amerikanske chefer synes man er lønnen værd, når man stikker af til London, holder telefonmøder på toilettet og ikke rigtig får landet nye kunder.

Komedie fra den virkelige verden

Da Sharon Mødte Rob går ikke den mest oplagte vej for at lave sjov. Det er dét, der gør serien forfriskende. Det er de mange små ting der er sjove, som når Sharon venter på Rob i lufthavnen med et skilt der står “Rob ?” på, fordi hun ikke aner hvad han ellers hedder. Når hun bare er nødt til at bede ham om at gå i et par timer. Ikke et bestemt sted hen. Bare væk, så hun kan være lidt alene i sin lejlighed som hun plejer. Eller når Rob skal prøve at blive gode venner med Sharons gamle veninde, der rent ud sagt er pisse træls.
For det gør man bare, når man prøver at få en svær situation til at fungere sammen, som voksne mennesker. Men det betyder ikke man synes det er sjovt hele tiden.
Sjov er Da Sharon Mødte Rob heller ikke hele tiden. Men den er ualmindeligt god og en forfriskende tilføjelse til rom-com genren. Rob er jordbunden og pragmatisk. Sharon er charmerende og flyvsk. Sammen er de rigtig godt selskab og klart et kig værd på DR 2, hvor de 6 afsnit i første sæson, bliver vist i løbet af sommeren.
Hvem: Sharon Hogan og Rob Delaney spiller (rigtig godt i) de to hovedroller. Ashley Jensen (Extras) og Carrie Fisher (Star Wars) giver den fuld gas i biroller.
Hvad: “Catastrope” eller på dansk: Da Sharon Mødte Rob. Der er én sæson med 6 afsnit. Og der kommer en sæson mere.