Taylor Sheridans uendelige Yellowstone-univers fortsætter med 1923-prequel

Yellowstone-fortællingen om moderne cowboys, med Kevin Costner som patriark, har haft stor nok succes til, at bagmanden bliver ved med at lave forhistorier. Nu er året 1923.

Taylor Sheridans uendelige Yellowstone-univers fortsætter med 1923-prequel
Harrison Ford spiller hovedrollen i 1923 (C) Paramount

Yellowstone-fortællingen om moderne cowboys med Kevin Costner i spidsen, har haft stor nok succes til, at bagmanden bliver ved med at lave forhistorier. Nu er året 1923, og der er premiere til december - måske også i Danmark.

Først kom Yellowstone, der handler om moderne cowboys. Så blev sidevogenen '6666' annonceret, som en slags Texas-udvidelse af Costner-universet, der ellers primært er sat i Montana. Så landede forhistorien til det hele. Den hedder 1883 og har country-stjernerne Faith Hill og Tim McGraw i de store roller - sammen med Sam Elliott og hans autentiske overskæg.

Og nu er vi så nået til 1923.

Store kanoner på rollelisten i 1923

Man kunne tro, at manden bag det hele, Taylor Sheridan, har for få ideer. Men det er der altså ikke noget, der tyder på.

Han har skrevet de to enormt vellykkede Sicario-film, den særdelses anbefalelsesværdige Wind River og Oscar-nominerede Hell or High Water.

Så måske er den her cowboy-idé, der fokuserer på familien Duttons slægtshistorie, bare god nok til kunne bære mindst fire serier. Og gerne seks.

Det ser store skuespillere som Harrison Ford og Helen Mirren i hvert fald ud til at synes. For de spiller hovedrollerne som Jacob og Cara Dutton, der skal kæmpe med det tidelige tyvende århundredes pandemier, ubærlige tørke og den økonomiske depression, i 1923.

Hvor 1883-serien varede en enkelt sæson, så skulle Taylor Sheridan have bedt om to sæsoner til at fortælle 1923-historien. Så derfor forhandler han lige nu med Ford og co. om at vende tilbage til endnu flere afsnit. Og så har Sheridan desuden planer om spin-off serier sat i 1940'erne og 60'erne.

-Man må forestille sig, at de to skal hedde henholdsvis 1943 og 1963, hvis stimen ellers skal fortsætte, men det er alligevel ikke bekræftet.

Til den tid så har vi nok også været ude i alle hjørner af Dutton-slægten.

Premiere i december - måske også i Danmark

1923 har netop fået en premieredato i USA og Canada, hvor den har hjemme på Paramount+. Her kan Dutton-fans følge med fra den 18. december. Dagen efter kan de se med i England og Australien.

Men vi kender ikke premieredatoen for Danmark endnu, hvor vi må regne med at 1923 lander på den mundrette SkyShowtime-tjeneste, der erstatter Paramount+ mange steder udenfor Nordamerika.

Yellowstone, der åbende hele Dutton-ballet i 2018, debuterer sin femte sæson midt i november i USA.

Yellowstone anmeldelse - Kevin Costners moderne western
Kevin Costner kæmper mod fremskridtet som rancher i Montana, og det koster både blod, sved og tårer. Og mere blod. Tænk en moderne udgave af Dallas, bare med flere heste.