The Last of Us-serien får premiere på HBO Max til januar

Den ni afsnit lange første sæson af The Last of Us får premiere på HBO Max den 16. januar.

The Last of Us-serien får premiere på HBO Max til januar
The Last of Us (C) HBO Max

Den ni afsnit lange første sæson af The Last of Us får premiere på HBO Max den 16. januar.

Den længe ventede serie-adaption af Playstation-spillet The Last of Us har endelig fået en premieredato. Første afsnit kan amerikanerne se på tv-kanalen HBO søndag den 15. januar, og resten af os kan så streame afsnittet på HBO Max den 16. januar.

I The Last of Us er civilisationen brudt sammen. Vi følger hårdføre Joel, der har formået at overlevet katastrofen 20 år tidligere, da han bliver hyret til at smugle 14-årige Ellie ud af en karantænezone.

Men det, der begynder som en loppetjans for Joel, udvikler sig til en brutal rejse gennem det post-appokalyptiske amerikanske vildnis, i en vild flugt for overlevelse.

Alt du skal vide om The Last of Us serien på HBO Max
I The Last of Us er civilisationen som vi kender den brudt sammen. Vi følger hårdføre Joel, der har formået at overlevet katastrofen, da han bliver hyret til at smugle 14-årige Ellie ud af en karantænezone.

The Last of Us er længe ventet

Playstation-spillet, der er forlæg for serien, har høstet masser af roser for sin dybtfølte fortælling og banebrydende fordybelse i komplekse karakterer. Derfor var det heller ingen overraskelse, da en serie fik grønt lys hos HBO.

Fans af spilserien havde stærke ønsker til hvem der kunne fylde hovedrollerne som Joel og Ellie. Danske Nikolaj Coster-Waldau var længe fanfavorit til Joel-rollen, mens Kaitlyn Dever lignede et oplagt valg som Ellie.

Men først fandt serien sin showrunner i Craig Mazin, der senest stod for den berømmede miniserie Chernobyl. Han udviklede serien sammen med manden bag spillene, Neil Druckmann.

Rollen som Joel endte dog ikke med at gå til Coster-Waldau, men til Mandalorian-hovedpersonen Pedro Pascal. Bella Ramsey - en anden Game of Thrones-skuespiller - skal spille Ellie, mens Anna Torv (Fringe), Myrray Bartlett (The White Lotus) og Nick Offerman (Parks And Recreation) også er på rollelisten.