Happy Endings er den moderne udgave af Venner

Savner du serien Venner? Eller, det kan man måske dårligt, når TV2 har kørt den på repeat om eftermiddagen i det der føles om 20 år. Men så noget nyt, der ligner Venner? Ja? Så skal du nok prøve at støve Happy Endings op.
Happy Endings er en ret ny serie, der lige nu er i gang med sin 3. sæson. Komedien handler om 6 venner og deres liv i storbyen Chicago. Nogle af vennerne danner par, andre er håbløst single og de slås med alt fra kærligheden til jobsituationen og de mødes ofte på en stamcafe. Så langt ligner Happy Endings og Venner hinanden ret meget.

Personerne gør det sjovt

Ligesom i Venner er det personerne der driver serien frem, og det er de forskellige rollers variationer, der gør, at der altid er en sjov historie at fortælle.
For det fine ved Happy Endings er, at personerne hver især er sjove, har lidt kant, og så er universet det hele foregår i lige 10-12% mere vanvittigt end virkeligheden. Det betyder, at gruppen i Happy Endings kommer ud på skøre hverdagseventyr. Og det går de i kast med som om det var det mest naturlige i hele verden.
Penny er gruppens singlepige, der er så klodset, at hun af og til må gå med hjelm i ugevis. Hun hænger ofte ud med Max, der er homoseksuel og som går mest op i mad og det at drive den af. De var kærester i highschool indtil Max opdagede at det med kvinder faktisk ikke rigtig var noget for ham.
Jane er gruppens kontrolfreak og hendes konkurrencementalitet betyder hun ofte er ude hvor hun ikke kan bunde. Hun er gift med Brad, en super succesfuld forretningsmand, der har så mange bizarre interesser, at det kan være svært at følge med i alle hans eventyr.
Alex er Janes lillesøster – hun har sin egen tøjbutik og hvis hun kan få fat i mad fra Østeuropa, spiser hun sig helt fra sans og samling. Hun var i et forhold med Dave, som forgæves prøver at bevise, han er gruppens mest cool fyr. Alex forlod ham ved alteret på deres bryllupsdag til fordel for en teenager på rulleskøjter – så da serien starter har de det en anelse svært med at omgås hinanden.

Masser af popkultur

Happy Endings bader sig i sjove one-liners og små catchphrases, der ofte får lov at hænge ved. For eksempel udtaler pigerne i serien konsekvent ordet cute så det lyder som [Kjåt] og når noget er amazing, så er er det Amaaaazing.
Og så indeholder Happy Endings masser af reference til alverdens popkutur. Bare i begyndelsen af sæson 3 er der referencer til tvserierne Frasier og Hot in Cleveland, filmen Misery, Yoko Ono og en påstået romance mellem David Bowie og Mick Jagger.
Ja, det er ikke kedeligt hvis man holder ørerne stive.
På den måde minder Happy Endings lidt om komedien How I Met Your Mother, hvor forfatterne også er rigtig gode til at holde jokes kørende, eller lave referencer til noget der allerede er sket eller vil ske.
Men det er som om der er lidt mere plads til at lege med komediegenren i Happy Endings end i de fleste andre serier. Det hele smager lidt af en improvisations-session hvor de seks skuespillere har prøvet at finde ud af hvad der får hinanden til at grine mest – tilsat gode replikker og skarpe manuskripter.
De seks skuespillere har alle sammen gjort sig på film og tv før og det har alle sammen noget at komme med hver i sær. Rigtig god er Eliza Coupe i rollen som Jane. Coupe var med i de sidste to sæsoner af Scrubs og hun leverer på samme tid en troværdig men også vanvittig karakter i Happy Endings.

Få Happy Endings mens du kan

Happy Endings har ikke haft nær den samme succes som Venner eller nogle af de andre komedier i samme genre. Faktisk er det endnu ikke engang sikkert, at der kommer en fjerde sæson af serien, der måske har haft svært ved at skille sig ud fra mængden. Lidt ligesom Community: Begge serier laver sjov med sig selv og komediegenren uden at tage sig selv så alvorligt. Der er masser af meta-jokes og referencer og så er det hele en anelse uvirkeligt.
Men det er bestemt værd at bruge nogle timer i selskab med Happy Endings og de seks venner. Det er måske nok en smag man lige skal vænne sig til. Men når man har gjort det er det svært ikke at håbe serien får en lykkelig slutning – dog helst først om en del flere sæsoner.

Hvor kan du se det?

Ligesom det har været svært for Happy Endings at finde et fast publikum i USA, er det også svært herhjemme. Men du kan faktisk fange serien på den nye Kanal 7 – der er en erstatning for The Voice tv. Det kræver så, at du kan finde frem til kanalen, men kan du det, så er der i øjeblikket mulighed for at følge Jane og alle de andre hver dag klokken 18:10 hvor Kanal 7 sender to afsnit.
Du kan også fange sæson 1 af Happy Endings på den danske streamingtjeneste ViaPlay. Indtil videre er det kun den første sæson der er tilgængelig, men det er måske et tegn på der kommer mere.