WTF med Marc Maron: Verdens vigtigste podcast?

[rwp-reviewer-rating-stars id=”0″]
WTF, Marc Maron
Den amerikanske komiker Marc Maron fik aldrig rigtig gang i stand-up karrieren. I hvert fald ikke i samme grad som den gamle ven Louis CK og de andre, fra det slæng han hængte ud med, i de gode gamle dage. Gjorde det ham jaloux? Ja. Og smålig? Ja. Og mere eller mindre umulig at være i stue med? Ja.
Derfor bestemte han sig i 2009 for at sætte en mikrofon op i garagen og invitere de gamle venner til en snak i en forstad til Los Angeles. Sådan opstod WTF med Marc Maron. Og det er ført til, at hans afsnit bliver aflyttet af mellem en halv og en hel million mennesker. Det er ført til, at han fik et interview med Barack Obama. Og så har det også givet Marc Maron det endelige gennembrud som komiker.

Personlig terapi for åben mikrofon

I WTF taler Marc Maron altid om sig selv. Om sine neuroser. Om alt det han efterhånden har lært, som en voksen mand med to forliste ægteskaber, og en brændende trang til at slå igennem uden rigtig at gøre det. I hvert fald ikke før han begyndte at lave podcasten. Men han taler også hver gang med en gæst, der altid er en eller anden grad af kendis.
Det begyndte med komikere som Patton Oswald og David Cross i 2009. Og komikken fylder stadig det meste i de samtaler som Marc Maron har. Men efter at have pløjet sig igennem de gamle stand-up venner, begyndte han at tale med skuespillere som Robin Williams og Michael Keaton, musikere som Nick Cave og Keith Richards og så altså den amerikanske præsident.

Vedkommende og nærgående snakketøj

Marc Maron har tydeligvis et talent for at snakke og komme tæt på dem han taler med. Han begynder altid med at finde ud af hvor hovedpersonen kommer fra. Hvordan voksede de op? Familie? Job? Hvordan havnede du egentlig der, hvor vi kender dig fra at være?
Måske er det fordi han selv er så åben om sine egne fejl og er modig nok til at snakke om dem. Men han er heller ikke bange for at spørge om hvordan forholdet til eks-konen er, eller hvad der gik galt da familien faldt fra hinanden. Måske er det fordi alle interviews stadig foregår i garagen syd for Los Angeles. I hvert fald er WTF med Marc Maron altid vedkommende. Det er altid interessant – også de afsnit med folk du ikke allerede kender.

Verdens bedste podcast?

I de gode gamle dage var Marc Maron og Louis CK bedste venner. De boede sammen og prøvede at slå igennem som komikere sammen. Men det venskab faldt lidt fra hinanden, i takt med at Marc blev opslugt af at få succes. Uden rigtig at få det. Så da Louis CK siger ja til at være med i et afsnit af WTF i 2010 opstår der magi bag mikrofonerne. De to tidligere så tætte venner arbejder sig igennem deres liv. Hvor gik det galt? Kan vi komme overens igen? Kan vi stadig bruge hinanden til noget?
De afsnit (nummer 111 og 112) er kåret af Slate.com som de bedste podcastafsnit nogen sinde. Og selvom det nok er en umulig pris at give ud, så hæger den fint om halsen på Marc Maron, der bliver ved med at tale om sig selv, men også om så meget andet, i sin garage syd for Los Angeles. Det er klart værd at lytte med.
Hvem: Komikeren Marc Maron (og alle hans gæster)
Hvad: WTF Podcast
Hvor: www.wtfpod.com De seneste 50 afsnit er altid gratis, men hele bagkataloget skal du betale t abonnement for at få adgang til.
Hvorfor: Marc Maron taler åbenhjertigt om sig selv og med sin gæst. Og nu lytter så mange med, at selv den amerikanske præsident stiller op til en snak.