Her er 4 fremragende komedier du kan se på Netflix

Det kan godt være udvalget af komedieserier på Netflix i Danmark ikke er helt så prangende som i USA eller Canada. Det betyder ikke, at du skal gå forgæves efter gode komedieserier, når du logger ind i din Netflix konto.

For der er en fin blanding af komedieserier på Netflix, både de klassiske med dåselatter og de lidt mere skæve, moderne komedieserier.

4 fremragende komedieserier på Netflix

Her er listen over de fire bedste komedieserier, som du kan logge ind i din danske Netflix-konto og klikke play på lige nu.

1. Extras

De to englændere Ricky Gervais og Stephen Merchant fik deres helt store gennembrud, da de skabte den originale, britiske udgave af The Office. Men deres opfølger, Extras, er lige så god underholdning. Måske endda endnu bedre.

I Extras spiller Gervais selv hovedrollen som skuespilleren Andy, der mest kan få jobs som statist, men i dén grad har mod på mere. På de mange statistjobs løber han ind i massevis af store stjerner, der spiller overdrevne versioner af sig selv.

Patrick Stewart har en særdeles lummer side og elendige ideer til nye film, mens Daniel Radcliffe spiller den forkælede møg-unge, alle nok ventede Harry Potter berømmelsen ville gøre ham til.

Stjerner laver sjov med sig selv

Det er i sig selv skægt at se de store stjerner slå sig løs og lave sjov med sig selv, men den underliggende historie er også god. Andy er altid i konkurrence med de statister der har taget skridt op ad rangstigen, og da han så får chancen for succes, så er det måske heller ikke helt det han havde håbet.

Stephen Merchant var kun sparsomt med i The Office, men i Extras får han en større rolle som Andys agent – og han stjæler alle de scener han er med i som den upassende, dumme men mest af alt harmløse, Darren. Ashley Jensen er sød som Andys gode veninde Maggie og så er Shaun Williamson fra den britiske soap Eastenders særdeles underholdende, konsekvent omtalt som Barry fra Eastenders.

Extras består af 13 afsnit fordelt på to sæsoner. Det vil sige at der er 7 timers underholdning i Extras, og de er alle sammen værd at sluge så snart du kan komme afsted med det.

2. Arrested Development

Den lange række af indforståede jokes og løbende gags gør Arrested Development til en af de mest binge-værdige komedieserier overhovedet. Jo flere afsnit om den dysfunktionelle Bluth-familie du sluger, des flere gags om manglende arme, sæler, kyllingedans og Bob Loblaws lov blog får du fat i.

Bluth-familien har i årevis levet fedt af bygge parcelhuse. Men nu er familiens overhoved, George Bluth, kommet i problemer med skattevæsnet, så han må ind og ruske tremmer.

Derfor må sønnen Michael tage roret i forretningen, men han bliver på alle måder modarbejdet af familien, der langt hellere vil fortsætte med at misbruge firmakortet end få styr på bilagene.

Jokes, på jokes, på jokes

Arrested Development er proppet med jokes og skøre indfald, som har gjort serien til helt sin egen. Bagmændene insisterede på at droppe den dåselatter, der ellers var standard på komedier i 2003 da den debuterede, og det er bare ét af de steder den har været trendsættende.

Efter hvert afsnit er der også en kort opsummering af, hvad der sker i næste afsnit – men det forudsagte sker bare aldrig i næste afsnit. Den slags absurditet skal man være i humør til for at elske Arrested Development.

Jason Bateman, Michael Cera, Tony Hale og Will Arnett har alle sammen fået store karrierer efter Arrested Development, mens Jeffrey Tambour og Portia de Rossi allerede havde det inden. Til sammen udgør de et ensebmle, der hele tiden er værd at kigge på, gennem personlige kriser og økonomiske problemer. Man skal bare huske, at der altid er penge i bananboden.

Der blev oprindelig lavet 3 sæsoner og 53 afsnit af Arrested Development inden den blev lukket af tvkanalen FOX i 2006. Men i 2013 købte Netflix serien og lavede endnu en sæson, så der nu er 68 afsnit at kaste sig over. Rygterne vil endda vide, at skaber Mitch Hurwitz prøver at samle holdet til endnu en sæson. Kryds fingre for det lykkes!

3. How I Met Your Mother

How I Met Your Mother er af de sidste 15 års mest succesfulde mainstream-komedier. Af den der slags med afsnit på lidt over 20 minutter og med masser af dåselatter. På trods af hvad både fans og kritikere synes om afslutningen, der ikke bliver ødelagt for dig her, så kiggede næsten 10 millioner amerikanere troligt med hver uge i ni år.

I løbet af hele 208 afsnit fortæller serien historien om hvordan den kærlighedshungrende Ted finder sin eneste ene, som han får to børn med – genfortalt til børnene efter de er blevet teenagere. På den måde har How I Met Your Mother hele tiden et mål den arbejder sig hen mod, men den tager masser af gigantiske omveje.

How i Met Your Mother er en slags Venner (Friends) opdateret til 00’erne. Fem venner, der mere eller mindre bor sammen, tager på eventyr sammen, mens de leder efter kærligheden og alle de andre ting, man leder efter når man er i 20’erne og på vej mod 30’erne.

Neil Patrick Harris er fremragende

Specielt den første håndfuld sæsoner er virkelig gode, og så begynder How I Met Your Mother at lide lidt under præmissen. For hvor længe kan vi vente med at finde ud af hvem det er Ted bliver gift og får børn med? I de senere sæsoner bliver serien reddet af Neil Patrick Harris genfødsel på tv.

NPH slog allerede igennem  på tv som 16-åring. Det var som lægen Doogie Howser i serien af samme navn fra 1989. Han indsats som den evigt-scorende, mandchauvinistiske, jakkesæt-klædte verdensmand Barney Stinson er næsten alene værd at se serien for. Suit up og kast dig over alle 9 sæsoner af How I Met Your Mother!

4. Lilyhammer

Hvad laver en legendarisk New York gangster, med Sopranos-accent og det hele, i den lille norske skisportsby Lillehammer? Han gemmer sig, naturligvis.

For Frank ”The Fixer” Tagliano prøver at starte et nyt liv i den lille by, efter han har stukket mafiabossen Aldo Delucci til de amerikanske myndigheder. Nu er der en pris på hans hoved og derfor må han gemme sig et sted hvor gangstere ikke kigger. Og der er Norge formodentlig et ret godt bud.

Naturligvis gør Frank tingene på en lidt anderledes måde end flertallet i den snedækkede norske by. Men det viser sig ret hurtigt, at selvom han er gangster, så er han sådan set en god fyr. Han skal bare lige finde sig til rette og det kommer blandt andet til at gå ud over en ulv og en lokal motorcykelbande.

En rockmusiker som gangster

Det kræver noget autencitet at være gangster i Norge, men det er heller ikke hvem som helst, der spiller hovedrollen i Lilyhammer. Det gør nemlig Steven Van Zandt, der måske er mest kendt for at spille guitar i Bruce Springsteens E Street Band.

Van Zandt er også kendt for at fyre den af som gangsteren Silvio Dante i HBOs legendariske serie The Sopranos. En rolle han tog helt uden at have skuespiller-erfaring.

Der er 3 sæsoner og 24 afsnit af Lilyhammer på Netflix lige nu. Den norske tv-station NRK, der har lavet serien sammen med Netflix, har ikke opgivet at lave en fjerde sæson endnu, men foreløbig ligner det, at Lilyhammer lukker efter de tre sæsoner der allerede er lavet. Det er da et tilbud der er svært at sige nej til?