Her er (flere) af de bedste serier på HBO Max

Her er (flere) af de bedste serier på HBO Max

Hvad er de bedste serier på HBO Max? Det er et svært spørgsmål. Et med mange svar.

For HBO har været bannerfører for godt tv i over 20 år, og har produceret klassikere som The Sopranos, The Wire og mange andre.

Heldigvis er der også kommet mange nye serier til og i Danmark nøjes HBO Max ikke bare med at vise de serier, som HBO selv producerer.

De bedste serier på HBO, som ikke er klassikerne

Men hvis vi nu lige ser bort fra klassikerne, (Top 6: De bedste HBO klassikere) hvilke er så de bedste serier på HBO Nordic? Altså, de aktuelle?

Game of Thrones kender du. Den er allerede glemt og så småt på vej ud af bagdøren. Så den springer vi over. Det gør vi også med Westworld, der er så hypet (og kedelig!) at du nok selv skal opdage den.

I stedet får du fire fremragende bud på nye(ere) serier, som du kan se på HBO Nordic lige nu!

Moderne millionærer: Billions

Bobby Axlerod driver en vildt succesfuld kapitalfond i New York og han skyr ingen midler for at få sin formue til at eksplodere yderligere.

Heller ikke bestikkelse og insider trading.

Charles Rhoades er statsadvokat i New York og han vil gøre alt for at fange Bobby og smide ham i spjældet. Han er heller ikke bleg for at bøje loven, hvis det betyder han kan sende en rigmand ind i skyggen.

Damian Lewis (Homeland, Band of Brothers) spiller Bobby og Paul Giamatti (Sideways, Cinderella Man) giver den gas som advokaten Charles. Og de to er hovedattraktionerne i Billions. Ingen af dem har rigtig rent mel i posen, selvom de står på hver sin side af loven. Så Billions handler i meget høj grad om, hvordan du forklarer for dig selv, hvorfor du kan tillade dig at træde uden for de rammer, som alle andre skal overholde.

Slagsmålet mellem Bobby og Charles er (løst) baseret på virkelige historier, og i Billions er det pakket ind i masser af intriger, penge, og gode sidehistorier fortalt via de to kamphaners kvinder, spillet af Malin Akerman og Maggie Siff.

Du kan se flere sæsoner af Billions på HBO lige nu.

Blockbuster-zombies: The Walking Dead

Rick vågner på hospitalet i den lille sydstatsby, hvor han er politichef. Han er groggy, men der kommer ingen sygeplejerske, når han ringer med klokken. Forvirret og forbavset stavrer han ud gennem dørene i et helt forladt hospital, der ligner en forladt slagmark.

For det er præcis hvad det er.

Mens Rick har ligget i koma, er hans by, stat og land blevet overrendt af zombier, eller ‘walkers’, som de bliver kaldt.

Rick aner ikke, hvor længe han har ligget på hospitalet. Han aner ikke, hvor hans kone, søn eller venner er. Han aner ikke, hvordan verden er blevet vendt på hovedet. Men han finder ret snart ud af, at det er med livet som indsats, når man bevæger sig i den.
Alligevel går han på jagt efter familie og kendte ansigter og nyt håb.

Andrew Lincoln spiller den fødte leder Rick Grimes, Jon Bernthal (Daredevil, The Punisher) er hans gamle politi-partner, Sarah Wayne Callies (Prison Break) er hans kone og de er alle sammen på flugt fra den visse død, i en flot, dystopisk og voldelig verden.

The Walking Dead er jo ikke nogen ny serie, men det er en af de seneste fem års allermest succesfulde.

I hvert af seriens første fem leveår, satte premiere og sæsonfinalerne seerrekord på amerikansk kabel-tv. Nu er anmelderne begyndt at knirke lidt, men i de første fem sæsoner, som også er dem du kan se på HBO lige nu, er der fuld fart på.

Første sæson er kun seks (fremragende) stemningsfulde, afsnit lang, så den er, i hvert fald, værd at sluge som en appetitvækker.

Der er The Walking dead på både HBO Max og Disney+ lige nu

På vej mod klassikerstatus: Veep

Måske er det lige nu vigtigere end nogensinde, at lave sjov med politik og politikere. Nok særligt i USA.

Det gør Veep lige præcis, og har gjort det længe før der var nogen, der kunne se Donald Trump sætte sig i verdens mest magtfulde stol.

Julia Louis-Dreyfus spiller Selina Meyer, der stiller op som præsidentkandidat, men som lander på et sidespor som vicepræsident, for ham, der ender med at vinde valget.

Det viser sig, at vicepræsident-embedet er langt ude på sidelinjen i forhold til at få indflydelse og blive set i medierne. Så sammen med sit hold af kun delvist kompetente rådgivere og oppassere, gør hun det hun kan for at sætte sig selv i centrum for alle de begivenheder hun kan. Med svært skiftende held.

Veep er lavet af Armando Iannucci og er en amerikanisering, af den britiske serie The Thick of it. Iannucci har også lavet filmen The Loop, der er i samme stil og helt lige så underholdende som Veep.

Veep flyder over med jokes og satire, der gør den til en af de allerbedste komedieserier du kan finde. Den har været nomineret til Emmy-prisen for bedste komedie fem år i træk, og har vundet de sidste to år. Og du behøver ikke være interesseret i politik for at følge med.

For faktisk handler Veep ikke ret meget om politik. Den handler til gengæld rigtig meget om dem, der bruger politik til at blive rige, populære og berømte. Uden at være specielt interesserede i at gøre et godt stykke arbejde, for alle dem der har stemt på dem. Lyder det som nogen du kan komme i tanke om?

Du kan se alle sæsoner af Veep på HBO Max.

Magi på HBO: The Magicians

De to barndomsvenner Quentin og Julia brugte hele barndommen på at lede efter magi. Men det blev aldrig til mere end korttricks og en drøm om engang at rejse ind i den Narnia-lignende verden Fillory, som de læser om i børnebøger.

Nu er de i tyverne, og magien er langt væk. Julia kaster sig over studierne på universitetet, mens Quentin ikke helt har kunne få livet til at gå op, og måtte slå vejen forbi en anstalt for at trylle de værste neuroser væk.

Skæbnen bringer dem sammen igen, da de ad mystiske omveje, begge havner til en optagelsesprøve på det særprægede universitet Brakebills. En skole, der ikke underviser i de traditionelle fag.

På den ene side er The Magicians et forsøg på at vise hvordan vores verden ville se ud, hvis magi var virkeligt, og en forklaring på mange af de ting vi ikke rigtig forstår. På den anden side er det en mørk og grusom fortælling om mord, voldtægt, sindssyge og monstrene under sengen.

I de afsnit hvor The Magicians har held til at blande de to dele rigtigt er det et ret fornøjeligt og interessant univers, men i de perioder hvor doseringen er ujævn, bliver serien det også.

Jason Ralph spiller Quentin og Stella Maeve er veninden Julia, der på hver deres måde får øjnene op for, at den magi de altid har ledt efter, selv fandt dem da de holdt op med at kigge efter den.

The Magicians er baseret på Lev Grossmans storsælgende bogserie af samme navn.
Du kan se to sæsoner af The Magicians på HBO Max.