Christina Ricci: De stramme stewardesse uniformer gør ondt!

Den store succes som tvserien Mad Men har haft, inspirerer andre tvstationer til at lave dramaserier, der foregår i midten af sidste århundrede.
Det er også tilfældet med den nye serie Pan Am, der foregår blandt stewardesser, dengang flyrejser var glamourøse og kvinder, der bar Pan Am uniformer, havde større frihed end de fleste.
En af stewardesserne i Pan Am bliver spillet af Christina Ricci (The Adams Family, Monster, Sleepy Hollow). Og hun har allerede været i én af de små, tætsiddende stewardesse-uniformer, med tilhørende korset, som serien kræver.
– Det var smertefuldt. En eller anden må hjælpe dig, for du kan ikke nå at samle hele uniformen inden du skal tilbage foran kameraet efter en pause, siger Ricci til the Hollywood Reporter.
Dog nyder Christina Ricci at spille en kvinde, der var mere frigjort end gennemsnittet i 1960’erne.
– I en mandsdomineret verden, der var åbent mandschauvinistisk, tog de her kvinder selv tøjlerne og levede deres liv på en måde, som de fleste kvinder på den tid ikke gjorde, siger Ricci.
I 1960’erne var jetfly helt nyt til passagerrejse, og flyselskabet Pan Am var kendt som det mest luksuriøse amerikanerne havde at byde på. Piloterne var rockstjerner og stewardesserne noget af det mest eftertragtede.
Uden at krølle uniformerne kunne Pan Am stewardesserne klare alt fra livstruende situationer til spionage. Eller sådan sælger tvkanalen ABC i hvert fald serien, der får premiere til efteråret.
Pan Am skal konkurrere med The Playboy Club, der er en anden 60’er serie som debuterer til efteråret. Og så selvfølgelig Mad Men, der kommer tilbage tidligt i 2012.