Fem fremragende serier du kan kaste dig over i ferien

Fem fremragende serier du kan kaste dig over i ferien
Mike og Harvey er godt selskab i Suits (C) USA Network

Når ferien har fået dig til at koge over og du liiiige skal ind og ligge i skyggen lidt, så skal du have lidt at kigge på. Det kunne for eksempel være en af de her serier, der bare ligger og venter på du trykker på play.

Liste indeholder en blanding af både komedie, drama og historisk-serie at vælge mellem på. Her er fem oplagte serier, du skal kaste dig over i påsken.

Ps: Hvis du vil have flere forslag, så kan du finde endnu en liste over Netflix-serier, du sandsynligvis ikke har set her

Suits: Advokater med fart på

Mike er begavet. Han kan huske alt hvad han læser og burde nok arbejde for NASA eller Google. Men han har slået en skævert, og nu står han på et hotel med en hel mappe fuld af stoffer, som  han skal aflevere inden politiet fanger ham.

For at gemme sig snyder han sig ind i en suite, hvor et af New Yorks fornemme advokatfirmaer holder jobsamtaler.

Sådan en samtale kan man naturligvis sagtens spille smart i, hvis man allerede har læst lovbøgerne og kan dem udenad – ligesom Mike. Og så går turen ellers ind i mellem dyre jakkesæt, hjørnekontorer i glas og berømte klienter.

Suits handler både om de store sager man skal håndtere som topadvokat i New York, men også om at forløse sit potentiale, selvom man måske ikke altid træffer den rigtige beslutning.

Suits er en dramedy, så selvom emnerne bliver tunge undervejs, så er det ikke svært at hænge på. Og det er særdeles underholdende at se unge Mike forsøge at få succes som advokat, mens han skal holde det hemmeligt, at han slet ikke er advokat.

Mad Men: Cigaretter, sexchikane og sprut – alt sammen på jobbet

Har du allerede glemt Don Draper? Reklamemanden fra New York? Ham der ikke helt er, hvem han siger han er? Nå, men han er på Netlix lige nu. Alle afsnit, er der faktisk. Og derfor er ferien et oplagt tidspunkt at begynde på, for Mad Men kræver altså lige, at du har tid til at sluge et par afsnit for at få smag for de dyre dråber.

Hvis du får smag for varene, så bliver du belønnet med et flot og i sig selv spændende tidsportræt, af USA i 1960’ernes New York, der er som en anden verden. Don Draper er en reklameguru, der mestrer at ramme det rigtige slogan til sine kunder.

Men under overfladen er han også en mystisk narcissist, der både vil være familiefar, gå på druk, være kendt for sit arbejde, og lave noget der betyder noget. Det får ret store konsekvenser for både Don og alle de kolleger han omgiver sig med.

Freeks And Geeks: Det er svært at være ung – men også sjovt


Sæsoner: 1 (Der er kun lavet den ene)
Freaks and Geeks er sjov. Der er ikke mange andre serier, der har fanget glæden ved at være teenager helt så godt, som Freak And Geeks.

For det første, er musikken i serien fremragende, lige fra Janice Joplin, Cheap Trick og til The Who. Tøjet er glædeligt gensyn med 1980’erne, hvor der var denim alle steder.Og så er gæstestjernerne fremragende.

For eksempel dukker både Shia LeBoeuf, Rashida Jones, Ben Stiller og Jason Schwartzman alle sammen op i løbet af seriens eneste sæson.

Lindsay er stjernestuderende på den lokale high school, men hun får øjnene op for både nye venner og for nogle andre prioriteter end karaktererne i løbet af Freaks And Geeks. På den måde begynder nørderne og udskuddene pludselig at færdes i de samme cirkler.

Den store oplevelse i Freaks and Geeks er portionen af unge skuespillere, der spiller de gennemgående roller, i to grupper af teenagere i high-school, der prøver at navigere i de sociale konventioner. For flere håndfulde af stjerner du kender i dag, fik deres gennembrud i Freaks and Geeks. James Franco, Linda Cardellini, Jason Segel, Martin Starr og Seth Rogen er alle sammen med. Siger navnene dig ikke lige noget? Det gør ansigterne, når du ser dem.

Lovesick: Hvem var det nu jeg gav en kønssygdom?

Sæsoner på Netlix: 2 (Der er ikke lavet flere. Endnu.)

Lovesick hed faktisk Scrotal Recall, inden den landede på Netflix. Måske var den titel for svær at forstå, så den blev omdøbt, men begge navne fortæller egentlig det den skal:

Dylan har opdaget at han har fået en kønssygdom, så nu går han hele vejen tilbage i sit katalog over forhold, for at fortælle pigerne at de også kan være udsatte. Og det er både en lang liste og en håndfuld svære gensyn, for Dylan.

Det er det sådan set også for hans bedste venner, Evie og Luke. Evie har altid været vild med Dylan, men kan ikke rigtig få det sagt. Og det er ikke så nemt at stå på sidelinjen mens han får ny kontakt med alle de gamle erobringer.

Luke har sine helt egne problemer med bare at bygge et forhold på andet end sex, med de piger han møder. Lovesick er en utraditionel, sjov, og meget seværdig britisk komedie.

The Crown: Man kan godt være for ung til at få ansvaret for en hel nation

Se The Crown på Netflix

Elizabeths far er syg. Han hoster i hvert fald meget blod op, men det anser han ikke som grund til at stoppe med at ryge. Men han siger det går fint, så derfor tager hun til Australien med sin nye familie.

Men Elizabeths far er den engelske Kong George den sjette. Så da han dør bliver hun kaldt hjem for at bære kronen, og hele det britiske kongerige, på sine unge skuldre.

The Crown er en biografisk serie over den engelske dronning Elizabeths liv. Der er planlagt seks sæsoner af serien, men det er kun den første der er udkommet. Og selvom det kan lyde tørt, så er det både dramatiseret på en dragende måde og så er den historiske værdi også godt formidlet.

Netflix har også hældt rekordmange penge i produktionen, Derfor er The Crown værd at dykke ned i, hvis du er til historiske dramaer. Du finder dem nok ikke mere aktuelle end The Crown.

Vil du se flere bud på Netflix serier du skal se? Find fem serier mere her