Her er de bedste serier på Netflix, du ikke allerede har set

Hvad er de bedste serier på Netflix, egentlig? Du har jo hørt alle sige, at du selvfølgelig skal se Breaking Bad og Mad Men. Og det er da også gode serier, bestemt. Men det er jo ikke sikkert de lige er noget for dig, eller også har du set dem. Og hvad så?

Ja, så er der heldigvis så mange andre gode serier, du kan kaste dig over. Men hvilke er de bedste serier på Netflix, som du måske ikke lige kender?

Bedste serier på Netflix, du ikke allerede har set

Her får du en liste med fem gode serier, du sandsynligvis ikke allerede har fået set. I hvert fald ikke dem alle sammen.  Det er serier, du med god samvittighed kan kaste dig over på dansk Netflix lige med det samme.
Og der er noget for enhver smag på listen, både komedie, drama og krimi. Så bare grib dit nærmeste streaming-device og kast dig over en af serierne i kategorien: De bedste serier på Netflix, som du ikke allerede har set!

Orphan Black

Hvad ville du gøre, hvis du pludselig begik selvmord for øjnene af dig selv? Det lyder mærkeligt, men det er ikke desto mindre det, der sker for Sarah Manning i første afsnit af Orphan Black. På en mørk togstation møder Sarah pludselig en fuldstændig identisk udgave af sig selv på perronen. Ikke en look-alike. En kopi. Lamslået ser hun til, mens kopien træder ud foran et tog, der blæser igennem stationen.

Sarah er forfærdet og lamslået, men beslutter sig for at overtage den døde piges identitet, for at opklare hvordan det kan være, at hun fandtes i endnu en udgave. Findes der endda endnu flere af hende? Og er hun mon selv ‘bare’ en kopi?
Sarah træder ind i Beth Childs liv, overtager hendes job som politibetjent, og begynder at grave.

Orphan Black stiller nogle grundlæggende spørgsmål ved menneskelig kloning og den effekt det har på vores personlighed og selvforståelse. Men det er også rigtig godt drama, med den fortryllende Tatiana Maslani i hovedrollen som sig selv, i utallige udgaver.

Hun spiller fremragende overfor sig selv, og det føles sjældent søgt eller uelegant, at hun spiller flere roller samtidig. Det er næsten i sig selv med til at gøre Orphan Black til en af de bedste serier på Netflix.

  • Se den hvis: Du kan lide Fringe eller Continuum eller bare er nysgerrig på Tatiana Maslanis evne til at spille 7 roller troværdigt i én serie.
  • Der er lige nu: 3 sæsoner og i alt 30 afsnit af Orphan Black på Netflix. I 2016 kommer endnu en sæson med 10 nye afsnit.

The Americans

Kan du huske Felicity? Hende der pigen med det store krøllede hår, som boede i New York og havde problemer med kærligheden hele tiden? Hun er med i The Americans!

Men køllerne er væk og problemerne er nogle helt andre i The Americans.
Den kolde krig er hverdag i begyndelsen af 1980’erne og russerne gør hvad de kan for at holde øje med USA.

Og hvordan gør man så bedst det? Jo, man sender da russere til USA for at bo og leve blandt de lokale, som spioner. Og det er præcis hvad Keri Russel (Felicity) og Matthew Rhys er i The Americans; russiske spioner, som bor på en villavej, i en forstad til Washington, med deres to intetanende, amerikanskfødte børn.

Hr. og Fru Jennings kører børnene til fodbold, udfører hemmelige missioner for KGB og køber ind til forloren hare, uden at blinke. Ultimativt handler The Americans om et ægteskab mellem to spioner, der har fået børn og et liv sammen, for at dække over deres virkelige ærinde – men efter 15 år som amerikanere og familie, kan man så skille de to ting ad?

  • Se den hvis: Du er til realistisk, velspillet drama, som Mad Men og Fargo, der har mere på hjerte end missioner og eksplosioner.
  • Der er lige nu: 2 sæsoner af The Americans med hver 13 afsnit på Netflix. Der er lavet en tredje sæson, som du nok godt kan regne med dukker op på Netflix på et tidspunkt.

Luther

Luther er et britisk krimi-drama af den helt gode slags. Idris Elba spiller den hårdkogte Detective Chief Inspector John Luther. Han er en hård og kontant politimand, der har umådeligt svært ved at lægge jobbet på hylden kl 17.00. I stedet bliver han hvirvlet ind i den underverden han patruljerer.

Luther er en blanding af Sherlock Holmes og Columbo med en tand mere aggression oveni. Der er en mørk stemning i Luther, som har høj production value og en enestående skarp Idris Elba i hovedrollen.

Elba hentede en Golden Globe nominering for hver eneste sæson han spillede hovedrollen. Det er der ikke noget at sige til, når man ser Luther, der er en af de mest prisbelønnede og bedste serier på Netflix.

  • Se den hvis: Du er til politiserier (såkaldte ‘procedureals’) og moderne, engelsk krimi i tråd med den nye Sherlock serie.
  • Der er lige nu: 3 sæsoner og i alt 14 afsnit af Luther på Netflix lige nu. BBC annoncerede sidste i 2014 at der ville komme to særlige afsnit som en afslutning på Luther, i løbet af efteråret 2015.

Party Down

Party Down er mest af alt en blanding af The Office og Arrested Development. Alle personerne er på hver deres måde outsidere i cateringfirmaet Party Down, der stort set udelukkende består af arbejdsløse skuespillere, som prøver at tjene til huslejen indtil  Hollywoodkarrieren tager fart.

For nogle af dem ser det ud til at lykkes med karrieren, andre ser ud til at være dømt til for evigt at gå i hvid skjorte med pink butterfly, for at servere pindemadder.

Party Down er et forfriskende, sjovt og legende kig bag facaden på Hollywood. Og der er en mængde gode skuespilpræstationer, fra Adam Scott (før du så ham i Parks And Rec) Lizzy Caplan (før du så hende i Masters of Sex) og Jane Lynch (før du så hende i Glee).

  • Se den hvis: Du kan lide traditionel arbejdsplads-komedie uden dåselatter, som The Office, 30 Rock eller Parks And Rec.
  • Der er lige nu: 2 sæsoner med hver 10 afsnit på den danske udgave af Netflix. Og der kommer desværre ikke flere.

Misfits

En gruppe unge småforbrydere er samlet for at udføre samfundstjeneste, da de bliver spærret inde under en storm. På mystisk vis begynder de hver især at udvikle utrerede superkræfter.

Lyder det som et plat, genbrug af Arrow eller Heroes? Det er det ikke. Det er britisk dramakomedie i høj klasse, og det er en af de bedste serier på Netflix, som du nok ikke kender.

Man kunne frygte at Misfits ville gå den slagne vej med superhelte-temaet, men det sker bestemt ikke. De 5 ungdomskriminelle skal istedet lære at stole på hinanden. Og på sig selv.

Misfits fortæller på original vis historien om fem unge, som samfundet har vejet og kasseret, og som nu skal finde ud af hvor de skal passe ind i resten af deres liv.
Robert Sheehan er genial som den hurtigt-snakkende Nathan, der er særdeles citat-værdig og komplet ude af stand til holde kæft.

Misfits lykkes ikke hele tiden med at blande drama og komedie til perfektion, men serien har har masser af spids dialog, overraskende gode skuespilpræstationer og store twists undervejs.

  • Se den hvis: Du er træt af de traditionelle, polerede superhelte-serier, og var vild med filmen Attack The Block. (Dén er bestemt også en anbefaling værd).
  • Der er lige nu: Alle 5 sæsoner (og dermed 37 afsnit) af Misfits på Netflix.


Mangler er du flere anbefalinger? Så kan du finde inspiration til serier på andre streaming-tjenester lige her eller et overblik over de bedste serier, der kommer nye afsnit af i 2015.

Er der en serie der mangler på listen over de bedste serier på Netflix? Så kom med dit bud i kommentarerne herunder!