Hello Ladies på HBO lukker og slukker med en veloplagt film

I Hello Ladies på HBO leder den 2 meter høje, og lidt kiksede, englænder Stuart Pritchard efter den eneste ene, i Los Angeles natteliv.

Men i jagten på kærligheden, bliver han bliver ofte forblændet af dansere og fotomodeller. Særligt nogle, han ikke rigtig har en chance for at score.
Han fortæller sig selv, at hvis han bager på mange nok, så er det et kun spørgsmål om tid før en af dem bider på.

Det ender ret ofte i pinlige situationer for både Stuart. Og for hans halv-kiksede, men søde venner, der prøver at bakke ham op.

Hello Ladies første sæson debuterede med 8 afsnit på HBO. Seertallene blev aldrig store nok til at udløse en sæson mere, så i stedet lukker serien nu med en 80 minutter lang film. Hello Ladies-filmen fungerer både som afslutning på serien, hvor den binder en fin sløjfe på hovedpersonernes liv. Men filmen kan også fint stå alene som en fortælling om kærlighed og ensomhed i storbyen. Om at finde ind til det der er vigtigt, og overgive sig helt og holdent til det.

Filmen Hello Ladies på HBO fortsætter hvor serien slap

Stuart er egentlig en fin fyr. Han er en anelse ranglet og kikset, men hjertet sidder hvor det skal.

Han er ovebevist om, at han kan finde den store kærlighed i Hollywood, men det celebre liv og festerne i filmbyen ender ofte med at lede ham på afveje, med kiksede scoreforsøg og hånlige fotomodeller som resultatet.

I Stuarts gæstehus bor skuespillerinden Jessica Vanderhoff, som lige har rundet de 30, og stadig ikke har gravet sig frem til det Hollywood-gennembrud, som hun forlængst troede ville være kommet.

Filmudgaven af Hello Ladies på HBO begynder til Jessicas 30 års fødselsdag, hvor hun beslutter sig for at droppe skuespillet, og sin trælse agent-kæreste, og begynde forfra et andet sted.

Pludselig ringer Stuarts engelske ekskæreste for at annoncere, at hun tager sin mand med til Los Angeles for at se byen og besøge Stuart.

I desperation over ikke at kunne præsentere sin eks for en ny kæreste, bliver Stuart desperat. Derfor tilbyder han Jessica at slippe for at betale husleje, hvis hun spiller han kæreste for en aften. Det går i første omgang så godt, at Stuart åbner op om sine følelse for hende. Men det åbner også for, at Stuart én gang for alle får ren besked om hvad det er der holder Jessica fra at overgive sig til sådan en som ham.

Hello Ladies på HBO kommer fra manden bag The Office og Extras

Det er komikeren Stephen Merchant, der har tryllet Hello Ladies på HBO frem. Den kommer fra en blanding af fantasi og erfaringerne fra hans eget kærlighedsliv. Ricky Gervais løb med stort set hele æren for The Office og Extras, men Merchant har hele tiden været 50% af den duo, der har skabt de to populære serier.

I Extras stjæler Merchant endda en del scener i rollen som agenten Darren.

Merchant og Gervais mødtes på en radiostation hvor de sammen havde et eftermiddagsshow og fik succes med en serie podcasts.

Sammen skabte skabte de den originale engelske version af The Office. Og med den, deres egen stil indenfor tåkrummende tv-komik. Den stil trækker Hello Ladies på HBO også på, for at få dig til at kigge væk fra skærmen. For eksemel når Stuart antaster to vidt fremmede kvinder i en bar og udbryder: Her er jeg, hvad er så jeres to andre ønsker!

Filmen er en fin afslutning på Hello Ladies på HBO

Fortællingen om Stuart og Jessicas forhold er i fokus, både i serien og filmen. Det er deres indbyrdes ping-pong der driver historien frem og det er den historie vi bliver hængende for at se en afslutning på.

Den afslutning leverer filmen, præcis som den skal, på en fin, men måske også lidt forudsigelig måde. Samtidig kræver slutningen, at Stuart bliver ærlig med sig selv om sine forventninger og hvad det er han vil. Det giver en mindre opstillet slutning, end romantiske komedier har tendens til at levere, og det klæder Hello Ladies.

Som film kan Hello Ladies på HBO sagtens stå alene. Den rammer den samme fine stemning fra serien, hvor der er ret kort fra forventningen om, at kærligheden venter ved den næste glamourøse fest, til man sidder alene på en bar efter igen at være blevet slået hjem.

Du behøver ikke have set serien for at nyde filmen. Men er du fan, så runder filmen serien af på forudsigelig, men ikke mindre tilfredsstillende vis. Der er gensyn med alle de vigtige karakterer – og et par du ikke har regnet med. Da Stuart løber ind i Nicole Kidman til en fest bliver det overordentligt pinligt – præcis som det skal.

Hello Ladies er baseret på Stephen Merchants stand-up show af samme navn. Og det bygger på en blanding af fantasi og hans egne erfaringer i jagten på kærligheden. Serien følger lidt samme formel som The Office. Hovedpersonerne lander i pinlige situationer der skyldes, at deres egen virkelighedssans ikke er i vatter. Heldigvis er det jo noget man kan rette op på inden det er alt for sent.

Hvad: Hello Ladies på HBO (The Movie)
Hvem: Stephen Merchant, Christine Woods, Nate Torrence & Kyle Mooney
Hvor: HBO Nordic – 8 afsnit af serien fra 2013 og en film fra 2014