Flotte danske anmeldelser til The Killing

Den amerikanske udgave af krimidramaet Forbrydelsen havde dansk premiere i aftes – anmelderne er begejstrede.
Da Forbrydelsen for mere end fire år siden kørte på dansk tv, havde den gennemsnitligt godt 2 millioner tv-seere. Siden da er den med stor succes blevet vist på engelsk tv, hvilket blandt andet kastede en Bafta-pris af sig for bedste internationale drama foran store serier som Glee og Mad Men.
Også amerikanerne faldt for Forbrydelsen – men på vanlig amerikansk maner mente de, at de en serie med dansk tale ikke kunne fange de amerikanske tv-seere, så Fox Television Studios besluttede at genindspille tvserien på amerikansk. Man besluttede samtidig at ændre så tilpas meget i det originale manuskript, at serien også ville være værd at se for de seere, der allerede havde set den danske Forbrydelsen. Blandt andet er morderen ikke den samme.
Resultat blev i foråret vist på det store netværk AMC – og både seere og anmeldere var begejstrede. Nu er det så danskernes tur til at se den amerikaniserede Forbrydelsen, da The Killing i går fik dansk premiere på Kanal 5.
Og de danske anmeldere er lige så begejstrede for den amerikanske version, som de var for den danske. Både Berlingske Tidende, B.T. og Politiken giver således The Killing flotte 5 stjerner ud af 6 og slår blandt andet på, at seriens succes er baseret på stor kvalitet i det oprindelige manuskript.
– Den amerikanske »The Killing«, baseret på manuskriptforfatter Søren Sveistrups succesforlæg, havde søndag premiere på Kanal 5. Og den er først og fremmest et vidnesbyrd om, at den oprindelige historie har en for detektivdramaer sjælden kvalitet i sig. Nemlig en evne til at handle om mere end en forbrydelse og dens opklaring, skriver b.dk.
Se med på Kanal 5 hver søndag aften for at finde ud af, hvem der myrdede Rosie Larsen.