Her er de bedste serier i 2023

Masser af nye serier får premiere i 2023. Her er blik på dem, du kan tillade dig at have de største forventninger til.

Her er de bedste serier i 2023
I Daisy Jones and the Six på Prime Video tager det fiktive band USA med storm i 1970'erne

Masser af nye serier får premiere i 2023. Her er blik på dem, der ser ud til at kunne blive de bedste serier i 2023 og dem du kan tillade dig at have de største forventninger til.

Et par af årets meste ventede serier har allerede fået premiere - og høstet masser af roser som nogle af de bedste serier i 2023. Men der kommer mange flere nye serier til i løbet af året, som du kan glæde dig til. For eksempel nyt fra mandan bag Lost, og en serie fra Rian Johnson, der hitter med sine Knives Out film. Og så skulle Apple have hostet op med et rekordstort beløb for at få lavet første afsnit at deres nye serie fra film-legenden Ridley Scott.

Her er listen over de bedste serier i 2023, som du kan glæde dig til.

1. The Last of Us på HBO - Verden går under

Hvad ville der ske, hvis svampeinfektioner muterede som følge af klimaforandringerne og begyndte at angribe mennesker? Totalt nedbrud af samfundet, som vi kender det, ser det ud til. Heldigvis kan der være håb for menneskets overlevelse gemt i den unge pige Ellie, hvis hun bare kan krydse den barske amerikanske ødemark - og alle de farer, som et post-appokalyptisk samfund ellers byder på. The Last of Us har allerede gået sin sejrsgang i 2023, og er allerede forlænget med flere sæsoner, efter massiv succes. Det er nok allerede fair at sige, at serien er en af de bedste serier i 2023, selvom året er halvvejs. Pedro Pascal og Bella Ramsey spiller de to bærende roller i HBO-serien, hvis første sæson indeholder ni episoder, der er ude på HBO.

2. Beef på Netflix er en drama-komedie om road rage

Beef er en ny drama-komedie på Netflix, der handler om to fremmede, der havner i en road rage ulykke, der bringer kaos ind i begge deres liv. Steven Yuen (The Walking Dead) og Ali Wong spiller de to hovedroller i serien. Yuen spiller Danny Cho, der er en håndværker med pengeproblemer, som ramler ind i Amy Lau, der er succesfuld selvstændig med et billedskønt liv. Det udvikler sig til en eskalerende fejde, der begynder at overskygge begge de to hovedpersoners liv. Heldigvis også med humor  og dybde hele vejen igennem. Beef på Netflix er et interessant portræt af to menneskers eskalerende konflikt  - men altså, på en sjov måde! Beef fik premiere på Netflix til April.

3. Mrs. Davis - Manden bag Lost vender tilbage

Damon Lindelof brød først igennem som manden bag Lost, slog navnet fast med The Leftovers og cementerede sin statis som serie-sci-fi-superstjerne med den fremragende miniserie The Watchmen. Nu er han tilbage med endnu et science-fiction drama, der hedder Mrs. Davis. Serien udforsker kampen mellem tro og teknologi, og handler om et episk opgør mellem nonnen Simone, spillet af Betty Gilpin (GLOW) og en almægtig kunstig intelligens, kaldet Mrs Davis. Udover Gilpin spiller Jake McDorman, Margo Martindale og David Arquette bærende roller. Lige fra første afnit er Mrs. Davis noget helt andet, end det du ellers kan se på tv for tiden. Den er sin egen genre. Og det alene, er voldsomt interessant. Så er den oveni enormt velspillet, har humor og stiller store spørgsmål som kræver endnu større svar. Mrs. Davis kan ses på HBO Max.

4. Daisy Jones & the Six giver dig rock i 70'erne på Prime video

Daisy Jones & The Six følger et rockband i 1970'ernes Los Angeles - hele vejen fra den spæde start, til en position som ef af landets førende bands. Den tumultariske rejse mod stjernerne, og de gamle venners pludselige overgang fra garagerok til superstjerne-status er virkelig vellavet. Og vi får også historien om det uundgåelige sammenbrud, der sker på toppen af bandets lynkarriere. Daisy Jones & the Six er en misiserie i 10 afsnit, som både fortæller hisrorien om et band, om kreativitet, om kærlighed og så maler den et flot billede af Californien i 1970'erne. Serien er baseret på bogen af samme navn, ligesom bandets rejse og konflikter skulle være inspireret af Fleetwood Macs historie. Riley Keough og Sam Claflin spiller de bærende roller i Daisy Jones & the Six, der fik premiere i marts på Amazons Prime Video.

5. The Diplomat på Netflix - Keri Russell som amerikansk diplomat i England

Keri Russell er for længst trådt ud af Felicity-skyggen fra 90'erne, med flere gode film og en stærk portion afsnit af The Americans på cv'et. I 2023 fik hun et lidt overraskende hit med Netflix-serien, The Diplomat, der er værd at se. I The Diplomat bliver Russell udnævnt som USA's ambassadør til Storbritannien. Hun er tilfældigvis gift med en tidligere (og meget respekteret) ambassadør, så i begyndelsen har hun svært ved at få fodfæste, fordi hendes mand løber med alle overskrifterne. Men pludselig viser der sig en penibel sag, der langsomt udvikler sig til en diplomatisk krise - og så tager fortællingen ellers fart. Keri Russell er god som diplomaten, der egentlig hellere ville være i afrika for at hjælpe syge børn, end gå i fine kjoler og møde dronningen i London. Rufus Sewell er tilpas både slesk og godhjertet som hendes mand, mens Rory Kinnear, Ali Ahn og Ato Essandoh spiller store biroller, i en politisk soap, der har tilpas politisk tæft og nok personlige intriger til at tilfredsstille mange appetiter. Find The Diplomat på Netflix.

6. Shrinking på Apple tv+ gør terapeuter nemme at grine ad

Apple prøver virkelig at løfte niveauet på deres Apple tv+ serier. Og sammen med Ted Lasso er den nye serie Shrinking noget af det bedste, iPhone-huset har at byde på. Shrinking er skabt af manden bag Scrubs, Bill Lawrence, af en af mændende bag Ted Lasso, Brett Goldstein, og af Jason Segel fra How I Met Your Mother. Foran kameraet er Segel, Harrison Ford og Jessica Williams - så der er altså bare højt niveau hele vejen rundt. Segel er terapeut, som for nylig har mistet sin kone. Det får ham til at tage sine metoder som terapeut op til overvejelse, og gå nye veje. Imens navigerer han mellem sine venner, naboer og kolleger, der bare venter på at han begynder at leve livet igen. Det er vidunderligt livsbekræftende - og ret sjovt - at følge med i.

Poker Face: Rian Johnson glemmer (for et øjeblik) Knives Out universet til fordel for en serie

Poker Face er ikke en Knives Out-serie, som de film Rian Johnsion ellers er mest kendt for. Men den handler stadig om hvem, der mon gjorde det. For det er en fortælling om kriminielle og mordgåder. I hovedrollen spiller Natasha Lyonne, der havde en lille cameo i den seneste Knives Out film, Glass Onion, den omrejsende detektiv Charlie Cole. Hun har særdeles skarpe (og måske endda mystiske) evner i at afsløre hvem, der lyver. Derfor rejser hun landet tyndt for at opklare mordgåder. Poker Face har desiden en stribe gæstestjerner på rollelisten, som for eksempel Adrien Brody, Benjamin Bratt, Tim Blake Nelson og selvføgelig Rian Johnsons good luck charm, Joseph Gordon-Levitt, der er med i alle Johnsons produktioner. Poker Face er ude nu på Netflix.

Boblere: Resten af de bedste nye serier i 2023

Bupkis: Serien der fik Joe Pesci tilbage til tv-skærmen

Det er ikke sikkert du er overbevist af komikeren Pete Davidsons skuespiltalent, men Joe Pesci kan der da ikke være tvivl om? Bupkis er godt nok baseret på en fiktiv udgave af Pete Davidsons liv, som aspirerende komiker på Staten Island i New York. Men historien er åbenbart god nok til at både Joe Pesci (Goodfellas) og Edie Falco (The Sopranos) har sagt ja til at være med. Det er første gang i 37 år, at Pesci har sagt ja til at være med på tv - så det alene er da næsten et syn værd. Bupkis er en actionkomedie, der får premie på Peacock i USA i løbet af 2o23, men der desværre endnu ikke nyt om vi får adgang til Bupkis herhjemme.

Secret Invation: Den meste interesseante Marvel-serie i 2023

Marvels tv-serier er hit and miss. På det seneste meget miss. Men Secret Invation har flere gode elementer, som gør den værd at give chancen. For det første slår Marvel Secret Invation op som noget af en event. Serien danner bro i den store sammenhængende Marvel-historie, mellem den første Captain Marvel film fra 2019 og den kommende The Marvels, der lander i biograferne 10. november i år. Og så er der store navne som Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Oscar-vinder Olivia Coleman og Game of Thrones helt egen Khalisi, Emilia Clarke i de bærende roller. Secret Invation har fået premiere på Disney+.

Sinking Spring: Ridley Scott bruger 350 Apple-millioner på ét afsnit

Ok, det er faktisk ikke helt sikkert, at Sinking Spring når at få premiere på Apple tv+ i 2023. Men det er sikkert, at legenden Ridley Scott står bag kameraet. Og så har han angiveligt fået lov at bruge 50 millioner dollar alene på pilot-afsnittet. Det vil gøre det til et af de dyreste, første serieafsnit nogensinde - kun overhalet af Lord of the Rings-serien Rings of Power. Sinking Spring er et kriminaldrama, om to venner, der udgiver sig for at være narko-agenter for at røve tilsyneladende helt almindeligt hus i den lille by, Sinking Spring. Men de to venner bliver hvirvlet ind i et større krimielt drama, end de havde regnet med. Oscar-nomierende Bryan Tyree Henry (Atlanta) og Wagner Moura spiller de to hovedroller, men Apple har ikke sat premieredato på Sinking Spring endnu.

The Idol: Musikeren The Weeknd som kultleder

Det er åbenbart ikke nok for pop-superstjernen Abel “The Weeknd” Tesfaye at domiere musikhitlisterne. For nu kaster musikeren sig over tv-serierne, sammen med skaberen af teenage-hittet Euphoria, Sam Levinson. Sammen har de lavet The Idol, der handler om en aspirerende popsterne, spillet af Lily-Rose Depp, der ikke rigtig kan håndtere berømmelsen, der følger med teen-idol tilværelsen. Efter et nervøst sammenbrud har hun svært ved at genfinde melodien, og derfor vender hun sig mod en mystisk selvhjælps-guru, spillet af The Weeknd. Langsomt, men sikkert, overtager guruen mere af hendes liv. Ud over Depp og Tesfaye spiller Dan Levy, Eli Roth, Hank Azaria med i serien, der også giver et sidste glimt af Anne Heche, der i The Idol spillede sin sidste rolle, inden hun gik bort i 2022.