Her er de bedste nye serier i 2023

Masser af nye serier får premiere i 2023. Her er blik på dem, du kan tillade dig at have de største forventninger til.

Her er de bedste nye serier i 2023
Sam Claflin og Riley Keough i Daisy Jones and The Six (C) Prime Video

Masser af nye serier får premiere i 2023. Her er blik på dem, der ser ud til at kunne blive de bedste serier i 2023 og dem du kan tillade dig at have de største forventninger til.

Et par af årets meste ventede serier har allerede fået premiere - og høstet masser af roser som nogle af de bedste serier i 2023. Men der kommer mange flere nye serier til i løbet af året, som du kan glæde dig til. For eksempel nyt fra mandan bag Lost, og en serie fra Rian Johnson, der hitter med sine Knives Out film. Og så skulle Apple have hostet op med et rekordstort beløb for at få lavet første afsnit at deres nye serie fra film-legenden Ridley Scott.

Her er listen over de bedste serier i 2023, som du kan glæde dig til.

The Last of Us: Verden går under på HBO

Hvad ville der ske, hvis svampeinfektioner muterede som følge af klimaforandringerne og begyndte at angribe mennesker? Totalt nedbrud af samfundet, som vi kender det, ser det ud til. Heldigvis kan der være håb for menneskets overlevelse gemt i den unge pige Ellie, hvis hun bare kan krydse det barske amerikanske landskab - og alle de farer, som et post-appokalyptisk samfund ellers byder på. The Last of Us har allerede gået sin sejsgang i 2023, og er forlænget med flere sæsoner, efter massiv publikumssucces. Det er nok allerede fair at sige, at serien er en af de bedste serier i 2023, selvom året er ungt. Pedro Pascal og Bella Ramsey spiller de to bærende roller i HBO-serien, hvis første sæson indeholder ni episoder, der er ude på HBO.

Mrs. Davis - Manden bag Lost vender tilbage

Damon Lindelof brød først igennem som manden bag Lost, The Leftovers og senest den fremragende miniserie The Watchmen. Nu er han tilbage med endnu et science-fiction drama, der hedder Mrs. Davis. Serien udforsker kampen mellem tro og teknologi, og handler om et episk opgør mellem nonnen Simone, spillet af Betty Gilpin (GLOW) og en almægtig kunstig intelligens, kaldet Mrs Davis. Udover Gilpin spiller Jake McDorman, Margo Martindale og David Arquette bærende roller. Mrs. Davis får premiere den 20. april på den amerikanske tjeneste Peacock - hvor den lander i Danmark, ved vi endnu ikke.

White House Plumbers: Watergate får nyt liv

The Plumbers var kodenavnet for en særlig hemmelig tjeneste i det hvide hus, der blev etableret en uge efter Panama papirerne blev frigivet. Præsident Nixon oprettede tjenesten så den med alle tænkelige midler kunne prøve at stoppe den kollosale mængde læk af hemmelige oplysninger til pressen, der begyndte at presse præsidenten. The Plumbers aktioner var det, der i sidste ende førte til den berømte Watergate-skandale. I hovedrollerne er Woody Harrelson, Justin Theroux, Comhnall Gleeson, og Lena Headey - og The White House Plumbers får premiere på HBO til marts.

Beef: Netflix drama-komedie om road rage

Beef er en ny drama-komedie på Netflix, der handler om to fremmede, der havner i en road rage ulykke, der bringer kaos ind i begge deres liv. Steven Yuen (The Walking Dead) og Ali Wong spiller de to hovedroller i serien. Yuen spiller Danny Cho, der er en håndværker med pengeproblemer, som ramler ind i Amy Lau, der er selvstændig med et billedskønt liv. Det udvikler sig til en eskalerende fejde, der betynder at overskygge begge de to hovedpersoners liv - åbenbart på en sjov måde! Beef får premiere på Netflix til April.

Bupkis: Serien der fik Joe Pesci tilbage til tv-skærmen

Det er ikke sikkert du er overbevist af komikeren Pete Davidsons skuespiltalent, men Joe Pesci kan der da ikke være tvivl om? Bupkis er godt nok baseret på en fiktiv udgave af Pete Davidsons liv, som aspirerende kominer på Staten Island i New York. Men historien er åbenbart god nok til at både Joe Pesci (Goodfellas) og Edie Falco (The Sopranos) har sagt ja til at være med. Det er første gang i 37 år, at Pesci har sagt ja til at være med på tv - så det alene er da næsten et syn værd. Bupkis er en actionkomedie, der får premie på Peacock i USA i løbet af 2o23.

Daisy Jones & the Six: Rock i 70'erne på Prime video

Daisy Jones & The Six følger et rockband i 1970'ernes Los Angeles, hele vejen fra den spæde start til en position som ef af verdens førsnde orkestre. Og vi får også historien om det uundgåelige sammanbud, på toppen af bandets karriere. Daisy Jones & the Six er en misiserie i 10 afsnit og er baseret på bogen af samme navn. Bandet skulle være inspireret af Fleetwood Macs historie. Riley Keough og Sam Claflin spiller de bærende roller i Daisy Jones & the Six, der får premiere i marts på Amazons Prime Video.

Secret Invation: Den meste interesseante Marvel-serie i 2023

Marvels tv-serier er hit and miss. På det seneste meget miss. Men Secret Invation har flere gode elementer, som gør den værd at vente på. For det første slår Marvel Secret Invation op som noget af en event. Serien skal danne bro i historien mellem den første Captain Marvel film fra 2019 og den kommende The Marvels, der lander 10. november i år. Og så er der store navne som Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Oscar-vinder Olivia Coleman og Game of Thrones helt egen Khalisi, Emilia Clarke i de bærende roller. Secret Invation får premiere i løbet af forsommeren på Disney+.

Poker Face: Rian Johnson glemmer (for et øjeblik) Knives Out universet til fordel for en serie

Poker Face er ikke en Knives Out-serie, men den handler stadig om hvem, der mon gjorde det. For i hovedrollen spiller Natasha Lyonne, der havde en lille cameo i den seneste Knives Out film, Glass Onion, den omrejsende detektiv Charlie Cole. Cole harm særdeles skarpe (og måske endda mystiske) evner i at afsløre hvem der lyver. Derfor rejser hun landet tyndt for at opklare mordgåder. Poker Face har en stribe stjerner på rollelisten, som for eksempel Adrien Brody, Benjamin Bratt, Tim Blake Nelson og selvføgelig Rian Johnsons good luck charm, Joseph Gordon-Levitt, der er med i alle Johnsons produktioner. Poker Face er ude nu på Netflix.

Sinking Spring: Ridley Scott bruger 350 Apple-millioner på ét afsnit

Ok, det er faktisk ikke helt sikkert, at Sinking Spring når at få premiere på Apple tv+ i 2023. Men det er sikkert, at legenden Ridley Scott står bag kameraet. Og så har han angiveligt fået lov at bruge 50 millioner dollar alene på pilot-afsnittet. Det vil gøre det til et af de dyreste første serieafsnit nogensinde - kun overhalet af Lord of the Rings-serien Rings of Power. Sinking Spring er et kriminaldrama, om to venner, der udgiver sig for at være narko-agenter for at røve tilsyneladende helt almindeligt hus i den lille by Sinking Spring. Men de to venner bliver hvirvlet ind i et større krimielt drama, end de havde regnet med. Oscar-nomierende Bryan Tyree Henry (Atlanta) og Wagner Moura spiller de to hovedroller, men Apple har ikke sat premieredato på Sinking Spring endnu.

The Idol: Musikeren The Weeknd som kultleder

Det er åbenbart ikke nok for pop-superstjernen Abel “The Weeknd” Tesfaye at domiere musikhitlisterne. For nu kaster musikeren sig over tv-serierne, sammen med skaberen af teenage-hittet Euphoria, Sam Levinson. Sammen har de lavet The Idol, der handler om en aspirerende popsterne, spillet af Lily-Rose Depp, der ikke kan håndtere berømmelsen. Efter et nervøst sammenbrud har hun svært ved at genfinde melodien, og derfor vender hun sig mod en mystisk selvhjælps-guru, spillet af The Weeknd. Langsomt, men sikkert, overtager guruen mere af hendes liv. Ud over Depp og Tesfaye spiller Dan Levy, Eli Roth, Hank Azaria med i serien, der også giver et sidste glimt af Anne Heche, der i The Idol spillede sin sidste rolle, inden hun gik bort i 2022.