Her er de 100 bedste tv-serier nogensinde

Det amerikanske musikmagasin, Rolling Stone, har opdateret deres liste over de bedste serier nogensinde. Førstepladsen er gået til den samme legendariske dramaserie, som den gjorde i 2016, da manasinet sidst lavede en liste. Men der er nye ansigter på mange andre pladser.

Her er de 100 bedste tv-serier nogensinde
Rolling Stone Magazine har kåret de 100 bedste serier nogensinde! (C) HBO

Det amerikanske musikmagasin, Rolling Stone, har opdateret deres liste over de bedste serier nogensinde. Førstepladsen er gået til den samme legendariske dramaserie, som den gjorde i 2016, da magasinet sidst lavede en liste. Men der er nye ansigter på mange andre pladser.

Her er top 10 over de bedste serier nogensinde

Er Twin Peaks på listen? Yep, men ikke i top 10. Og der finder du heller ikke komedieklassikere som Veep eller 30 Rock, politik fra The West Wing eller nyere hits som Succesion. Men det er tæt på.

Der er nok næsten lige så mange forskellige top 100-lister over de bedste serier, som der er serie-elskere. Så din top 100 ser nok ikke sådan her ud. Min gør i hvert fald ikke. Men der er mange gode bud her.

Du kan se hele listen over de bedste serier nogensinde hos Rolling Stone Magazine.

The Last of Us er den bedste filmatisering af et spil
Hvis første afsnit - der næsten holder spillefilmslængde - er nogen indikation, bliver The Last of Us en af de største serie-oplevelser i 2023.

10. The Mary Tyler Moore Show

Mary Tyler Moore har ikke nær den samme status herhjemme, som hun havde i USA, hvor hun på mange måder var frontløber for kvinders muligheder for at have hovedrollen på tv. Det havde hun i komedien The Mary Tyler Moore Show, der blev sendt fra 1970-77. Serien gav også legendariske Betty White sin rigtige tv-begyndelse. Længe inden The Golden Girls.

9. Atlanta

Donald Glovers nuancerede fortælling om den mål-løse hustler Earn, der kaster sig over at hjælpe wannabe rapperen PaperBoi til at slå igennem, har holdt usandsynligt højt niveau fra først afsnit. Det kaster en flot, og måske en tand for høj niendeplads af sig fra Rolling Stone. Atlanta havde premiere i 2016 og fik en fjerde sæson i 2022. Selvom det måske er for tidligt at kalde Atlanta en af de bedste serier nogensinde, så er det i hvert fald en af de bedste i de sidste 20 år.

8. Cheers - Sams Bar

Ted Danson er en tv-legende. Og det begyndte alt sammen for alvor med rollen som Sam Malone bag baren i Cheers - Sam's Bar, som den hedder på dansk. Cheers skabte skabelonen for will-they-wont-they romancer i komedieserier, mellem Danson og Shelly Long, som The Office og utallige komedier siden har forsøgt at efterligne. Cheers fik 11 sæsoner fra 1982-1993, og skabte spin-offs som Frasier. Sam's Bar er en af de vigtigste komedieserier nogensinde, og sporene fra den kan ses i masser af efterfølgende komedier.

7. Mad Men

Reklamebranchen var bare mere glamourøs i 1960'erne. Og Mad Men er på mange måder en tidsmaskine, der gav os et flot og fængende indblik i en anden tid - og som katapulterede Jon Hamm op på Hollywoords A-liste. Mad Men cementerede også skaber Matthew Weiner, der også var med på The Sopranos, som en af de helst store tv-håndværkere i dette århundrede. Mad Men løb over skærmen fra 2007-2015.

6. Seinfeld

Det er sagt mange gange, at Seinfeld er komedien, der ikke handler om noget. Det er ikke helt rigtigt. Men Seinfeld viser os, at hvis en serie er god nok, så er det næsten ligemeget hvad den handler om. Serien gjorde Jerry Seinfeld til verdes mest betømte komiker. Den gav Jason Alexander en lang tv-karriere. Og gav os alle sammen Julia Louis-Dreyfus, som siden har gjort sig bemærket på både film og tv - for eksempel i den fremragende komedie Veep. Jo, Seinfled hører hjemme højt på listen over de bedste serier nogensinde. 1989-1998.

5. Fleabag

Fleabag er måske nok den mindst kendte serie på den her liste. Men den den er en fuldstændig fremragende og let overrumplende drama-komedie, som mange nok vil undres over lander på top fem. Det er nok kun overraskende, hvis man ikke har set den. Phoebe Waller-Bridge bragede igennem med Fleabag, som hun både skrev og spillede hovedrollen i. Og selvom serien kun består af 12 afsnit, fordelt på to sæsoner, så er de afsnit så propfyldt med charme, drama og fortælleglæde, at det er must-see tv. Fleabag satte - blandt andet - standarden for hvordan en moderne serie kan bryde den fjerde væg uden der går gak og løjer i den. 2016-2019.

4. The Wire

David Simon, der skabte The Wire, er noget så sjældent som en tv-skaber, der har noget på hjerte. Noget der er vigtigere end det at please seere. Kampen mellem politiet og de kriminelle i Baltimore er nok højt på mange lister over de største serie-værker. Det er fjernsyn, der vil noget. Som har et ærinde. Det er også lidt pligt-tv, men man må bare tage hatten af for den nerve og ægthed, som David Simons storserie leverer. Det gælder også Tremé, The Deuce og We Own This City, der måske ikke hele tiden holder helt sammen noveai som The Wire, men som har lige så meget virkelighed med i fortællingen. 2002-2008.
Læs vores anmeldelse af The Wire.

3. Breaking Bad

Walter Whites historie i Breaking Bad blev den næste store serie-milepæl, efter The Wire og The Sopranos, havde sat standarden for hvad moderne tv kunne være. Breaking Bad står som et skoleeksempel på en af de bedste serier i moderne tid. Den var med til at give Netflix fik et gigantisk hit, da streameren købte Breaking Bad af tv-stationen Fx og sendte Bryan Cranston og Aaron Paul ud i millioner af verdens stuer, til et gigantisk gennembrud, der samtidig skød streaming-æreaen ind for alvor. Samtidig gav Netflix en niche-serie et gigantisk, verdensomspændende publikum, det aldrig kunne have fundet på den amerikanske niche-kanal Fx. 2008-2013.
Læs vores anmeldelse af Breaking Bad.

2. The Simpsons

The Simpsons already did it! Den længst-levende, mest indflydelsesrige og mest hyldede komedieserie. The Simpsons er blevet den målestok, som alle andre komedieserier skeler til. I 32 sæsoner har Homer, Marge, Bart, Lisa og Maggie fra den gule kernefamilie gjort grin med alt og alle. Og de gør det endnu. Komikken er måske ikke helt så skarp som den engang var. Men det er ikke tilfældigt at der gang på gang opstår momenter i pop-kulturen, som The Simpsons allerede har joket med, længe før det var virkelighed. 1989-

1. The Sopranos

The Sopranos var nummer 1 på Rolling Stones liste over de bedste serier nogensinde i 2016, og det er den stadig i 2022. Forællingen om mafiabossen Tonys moralske skrupler er samtidig en fortælling om fortiden og fremtiden. David Chase satte standarden for hvad, der kunne lade sig gøre på tv med The Sopranos. Der er ingen, der holder dig i hånden eller skærer tingene ud i pap. Moralske kvaler er inkluderet, helt ind til sidste scene. James Gandolfini og Edie Falco's blændende portrætter af et korrupt, kriminielt og kærligt ægtepar står tilbage som helt store præstationer og startskuddet til den gyldne æra af tv-serier, som vi er midt i lige nu. 1999-2007.
Læs vores anmeldelse af The Sopranos.

Du kan se hele listen over de bedste serier nogensinde hos Rolling Stone Magazine.