Her er de 100 bedste tv-serier nogensinde

Det amerikanske musikmagasin, Rolling Stone, har opdateret deres liste over de bedste serier nogensinde. Førstepladsen er gået til den samme legendariske dramaserie, som den gjorde i 2016, da manasinet sidst lavede en liste. Men der er nye ansigter på mange andre pladser.

Her er de 100 bedste tv-serier nogensinde
Rolling Stone Magazine har kåret de 100 bedste serier nogensinde! (C) HBO

Det amerikanske musikmagasin, Rolling Stone, har opdateret deres liste over de bedste serier nogensinde. Førstepladsen er gået til den samme legendariske dramaserie, som den gjorde i 2016, da magasinet sidst lavede en liste. Men der er nye ansigter på mange andre pladser.

Her er top 10 over de bedste serier nogensinde

Er Twin Peaks på listen? Yep, men ikke i top 10. Og der finder du heller ikke komedieklassikere som Veep eller 30 Rock, politk fra The West Wing eller nyere hits som Succesion. Men det er tæt på.

Der er nok næsten lige så mange top 100-lister, som der er serie-elskere. Så din top 100 ser nok ikke sådan her ud. Min gør i hvert fald ikke. Men der er mange gode bud her.

Du kan se hele listen hos Rolling Stone Magazine.

10. The Mary Tyler Moore Show

Mary Tyler Moore har ikke nær den samme status herhjemme, som hun har i USA, hvor hun på mange måder var frontløber for kvinders muligheder for at have hiovedrollen på tv. The Mary Tyler Moore Show blev sendt fra 1970-77.

9. Atlanta

Donald Glovers nuancerede fortælling om wannabe rapperen Earn har holdt usandsynligt højt niveau i flere sæsoner, og det kaster en flot, og måske en tand for høj niendeplads af sig fra Rolling Stone. Premiere i 2016 -.

8. Cheers - Sams Bar

Ted Danson er en tv-legende og det begyndte alt sammen for alvor med rollen som Sam Malone bag baren i Cheers. Cheers skabte skabelonen for will-they-wont-they dynamikken mellem Danson og Shelly Long, som The Office og utallige komedier siden har forsøgt at efterligne. 11 Sæsoner fra 1982-1993.

7. Mad Men

Reklamebranchen var bare mere glamourøs i 1960'erne. Og Mad Men er på mange måder en tidsmaskine, der gav os et flot og fængende indblik i en anden tid - og teleporterede Jon Hamm op på toppen af sin karriere. 2007-2015.

6. Seinfeld

Det er sagt mange gange, at Seinfeld er komedien, der ikke handler om noget. Det er ikke helt rigtigt. Men Seinfeld viser os, at hvis en serie er god nok, så er det næsten ligemeget hvad den handler om. 1989-1998.

5. Fleabag

Fleabag er en fuldstændig fremragende og let overrumplende drama-komedie. Pehobe Waller-Bridge bragede igennem med Fleabag og selvom serien kun består af 12 afsnit, fordelt på to sæsoner, så er de afsnit så propfyldt med charme, drama og fortælleglæde, at det er must-see tv. 2016-2019.

4. The Wire

Kampen mellem politiet og de kriminelle i Baltimore er nok højt på mange lister over de største serie-værker. Det er fjernsyn, der vil noget. Som har et ærinde. Det er også lidt pligt-tv, men man må bare tage hatten af for den nerve og ægthed, som David Simons storserie leverer.  2002-2008.
Læs vores anmeldelse af The Wire.

3. Breaking Bad

Walter Whites historie i Breaking Bad tog over efter The Wire og The Sopranos, som satte barren for hvad moderne tv er. Netflix fik et gigantisk hit med Breaking Bad, der samtidig gav Bryan Cranston et gigantisk gennembrud og skød streaming-æreaen ind. 2008-2013.
Læs vores anmeldelse af Breaking Bad.

2. The Simpsons

The Simpsons already did it! Den længst-levende, mest indflydelsesrige og mest hyldede komedieserie er blevet den målestok, som alle andre komedieserier skeler til. I 32 sæsoner har Homer, Marge, Bart, Lisa og Maggie fra den gule kernefamilie gjort grin med alt og alle. 1989-

1. The Sopranos

The Sopranos var nummer 1 på Rolling Stones liste i 2016, og det er den stadig. Forællingen om mafiabossen Tonys moralske skrupler er samtidig en fortælling om fortiden og fremtiden. David Chase satte standarden for hvad der kunne lade sig gøre på tv, med The Sopranos. Der er ingen, der holder dig i hånden eller skærer tingene ud i pap. Moralske kvaler er inkluderet, helt ind til sidste scene. 1999-2007.
Læs vores anmeldelse af The Sopranos.

Du kan se hele listen hos Rolling Stone Magazine.